Ugrás a tartalomra

Nyolc százalékkal emelkedik a jövedéki adó

2023.10.01
10:08
2023.10.01
10:15
Forrás
021.rs
Mától nyolc százalékkal emelkedik a kőolajszármazékok, a dohány, az alkohol és a kávé jövedéki adója.

Szakértők szerint az üzemanyagárak legalább 6 dinárral megugorhatnak, míg a cigaretta esetében a drágulás dobozonként akár a 10 dinárt is meghaladhatja. Ez azt jelenti, hogy a legdrágább cigaretta 650 dinár fölé is emelkedhet. Az elektromos cigaretta utántöltők jövedéki adója is nyolc százalékkal drágul. A kávékedvelők sem örülhetnek, ugyanis például a szemes kávé jövedéki adója kilónként 100,43 dinár, az eddigi 92,99 helyett. A pörkölt kávé esetében a jövedéki adó 9,30 dinárral ugrik meg, az összege pedig 125,53 dinár lesz. Az állam a módosítás révén az év végéig 4 milliárd dinár többletbevételre számít.

jövedéki adó
benzin
dízel
kávé
cigaretta

Most

15:40, Frissítve: 16:02

Helyi alapanyagokból helyi termékek

Hagyományos karácsonyi kiállítás, helyi termékek bemutatója, nemzetközi pálinkafesztivál, vajdasági kulináris és élelmiszeripari kiállítás, mesterségek bemutatója és gépkiállítás. Mindez egy rendezvényen belül - elkezdődött a 7. Zentai Gazdanapok.
15:29, Frissítve: 15:36

Molnár Judit érdemelte ki a Kosztolányi-díjat

A magyar ügy érdekképviseletében tett fáradhatatlan munkájáért a felvidéki Molnár Judit, a Ma7 médiacsalád főszerkesztője kapta a Kosztolányi-díjat a III. Kárpát-medencei Magyar Médiatalálkozón Visegrádon.
14:01, Frissítve: 16:19

Erős emberek versenyeztek Magyarkanizsán

Minden erejükre szükségük volt azoknak a résztvevőknek, akik indultak a II. Karácsonyi Kupa elnevezésű felhúzó versenyen. Ez az erőemelés harmadik gyakorlata és kétségtelenül a legnehezebb. A legtöbb résztvevőnek sikerült rekordot döntenie.
13:30, Frissítve: 16:33

Átérezni a Himnusz és a Szózat lelkületét

25. alkalommal szervezte meg az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete a Himnusz és Szózat szavalóversenyt. A megmérettetésnek a Szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar adott otthont.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.