Ugrás a tartalomra

Olaszország lesz az újvidéki Mezőgazdasági Vásár partnerországa

2023.04.27
13:47
2023.04.27
16:43
Forrás
Pannon RTV
Az együttműködésről szóló szerződéseket ma írták alá Újvidéken. Az egy hétig tartó rendezvényen több mint 1 100 kiállító vesz részt 25 országból, május 20-tól 26-ig.

Olaszország negyedik alkalommal csatlakozik a kiállításhoz partnerországként. 21 vállalattal és céggel képviseltetik magukat a régió egyik legnagyobb mezőgazdasági vásárán - ismertette Slobodan Cvetković, az Újvidéki Vásár vezérigazgatója.

„Olaszország Szerbia egyik legfontosabb külkereskedelmi partnere. Jelenleg a harmadik helyen áll. A 2021-es külkereskedelmi forgalom 4,1 milliárd eurót tett ki. A 2022-es év első 7 hónapjában pedig a forgalom elérte a 2,74 milliárdot. Reméljük azzal, hogy Olaszország már háromszor volt partnerország, illetve most már negyedszer, a Nemzetközi Mezőgazdasági Vásáron keresztül hozzájárulunk a két ország árucsere-forgalmának növeléséhez."

Nemzetközi Mezőgazdasági Vásár
Újvidéki Vásár
Slobodan Cvetković

Most

13:32, Frissítve: 15:06

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.