Ugrás a tartalomra

Olcsó lisztből csak mértékkel

2024.03.01
09:46
Forrás
Pannon RTV
Továbbra is korlátozza a liszt árát és a megvásárolható mennyiséget a szerb kormány. Egy személy legfeljebb öt kilót vehet a hatósági áras termékből. A rendelet a T-400-as és a T-500-as lisztre vonatkozik.

A 400-as liszt hatósági ára 55 dinár, míg az 500-asé 50 dinár. A kiskereskedők kötelesek ezeket biztosítani vásárlóik számára, ugyanakkor vásárlónként csak öt kilogrammot adhatnak el. Az árak korlátozására vonatkozó új rendelet, mely megegyezik a korábban hatályossal, május 31-ig érvényes. Ez idő alatt ötezer és kétmillió dinár közötti büntetést kaphatnak azok a kereskedők, akik nem tartják magukat az előírtakhoz, de akár 6-12 hónapos bezárást is elrendelhetnek számukra a felügyelők – írja a szerb sajtó.

liszt
hatósági ár

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.