Ugrás a tartalomra
Kiállítás
Pannon RTV

Papírért palánta...

2019-03-20
15:10
2019-03-20
17:45
Forrás
Pannon RTV
Az Újvidéki Tavasz elnevezésű kiállítást március 21-e és 23-a között rendezik meg a Vojvodina Sport- és Üzletközpontban.
A rendezvény plakátja

A kiállítók virágpalántákat és gyümölcsfákat árulnak majd, valamint tanácsot is lehet kérni tőlük az évelő növények ápolásával kapcsolatban. A rendezvény a környezetvédelemre, a tudatod életmódra és a természeti kincsek megóvására tanítja a legfiatalabbakat.

Üsszegyűjtött papír

A Fiatal környezetvédő mérnökök egyesülete évek óta megszervezi a papírgyűjtési akciót, melyben virág vagy facsemete palántát ajándékoznak azoknak, akik 10 vagy 60 kg papírhulladékkal járulnak hozzá a környezet megóvásához – mondta Igor Jezdimirović, az egyesület elnöke. „Sajnálatos módon a polgárok akadályokba ütköznek, amikor a régi papírhulladékot szeretnék újrahasznosítani, mert nincs olyan hely, ahol ezt megtehetnék. A városnak csak egy kis részében vannak kihelyezve olyan tárolók, amelyekben az újrahasznosításra alkalmas anyagok gyűjthetők, míg a város másik felében azt a kommunális hulladékkal együtt gyűjtik. Az ilyen papír vagy karton veszít értékéből, mert vizesedik vagy más anyagokkal érintkezik, ezért szükséges, hogy kiépüljön az a rendszer, amely által az újrahasznosítás alkalmazható lenne.”

Újvidék
Vojvodina Sport- és Üzletközpont
Újvidéki Tavasz

Most

14:25, Frissítve: 14:32

Kiszebáb-égetés Kispiacon is

Kicsik és nagyok egyaránt jelmezt öltöttek, majd a helyi iskolától a művelődési otthonig kísérték és hagyományosan elégették a kiszebábokat, így elűzve a telet, a betegségeket és a minden rosszat.

Népszerű

Helyszín

Holttestet találtak Óbecsén

Egy férfi holttestét találták meg ma reggel az óbecsei katolikus temető bejáratánál - írja a vajdasági közmédia.