Ugrás a tartalomra
Kiállítás
Pannon RTV

Papírért palánta...

2019-03-20
15:10
2019-03-20
17:45
Forrás
Pannon RTV
Az Újvidéki Tavasz elnevezésű kiállítást március 21-e és 23-a között rendezik meg a Vojvodina Sport- és Üzletközpontban.
A rendezvény plakátja

A kiállítók virágpalántákat és gyümölcsfákat árulnak majd, valamint tanácsot is lehet kérni tőlük az évelő növények ápolásával kapcsolatban. A rendezvény a környezetvédelemre, a tudatod életmódra és a természeti kincsek megóvására tanítja a legfiatalabbakat.

Üsszegyűjtött papír

A Fiatal környezetvédő mérnökök egyesülete évek óta megszervezi a papírgyűjtési akciót, melyben virág vagy facsemete palántát ajándékoznak azoknak, akik 10 vagy 60 kg papírhulladékkal járulnak hozzá a környezet megóvásához – mondta Igor Jezdimirović, az egyesület elnöke. „Sajnálatos módon a polgárok akadályokba ütköznek, amikor a régi papírhulladékot szeretnék újrahasznosítani, mert nincs olyan hely, ahol ezt megtehetnék. A városnak csak egy kis részében vannak kihelyezve olyan tárolók, amelyekben az újrahasznosításra alkalmas anyagok gyűjthetők, míg a város másik felében azt a kommunális hulladékkal együtt gyűjtik. Az ilyen papír vagy karton veszít értékéből, mert vizesedik vagy más anyagokkal érintkezik, ezért szükséges, hogy kiépüljön az a rendszer, amely által az újrahasznosítás alkalmazható lenne.”

Újvidék
Vojvodina Sport- és Üzletközpont
Újvidéki Tavasz

Most

06:50, Frissítve: 07:34

Határinfó

Áramkimaradás miatt ideiglenesen szünetel a határforgalom-ellenőrzés kedden a Röszke Közúti Határátkelőhelyen.
23:22, Frissítve: 23:39

A kávé lehet az elhízás elleni harc kulcsa

A Nottinghami Egyetem tudósai felfedezték, hogy a kávé képes stimulálni az energiaégetésben szerepet játszó barna zsírszövetet, ami kulcsfontosságú lehet az elhízás és a cukorbetegség elleni harcban.
22:32, Frissítve: 22:40

Feltárják a waterlooi csatamező kórházát

A waterlooi csatamező tábori kórházát az európai szövetséges csapatokat vezető wellingtoni herceg hozott létre Mont-St-Jeanban. Feltételezik, hogy legalább hatezer sebesültet láttak el itt.

Népszerű