Ugrás a tartalomra
Pixabay/illusztráció

Stabil az élelmiszerpiac

2022.05.23
13:45
2022.05.23
13:55
Forrás
Szerbiai RTV
Stabil az élelmiszerpiac Tatjana Matić szerint. Az élelmiszerárak korlátozásáról szóló rendelet pedig június 28-ig van érvényben - emlékeztetett.

A szerb kereskedelmi, idegenforgalmi és távközlési miniszter hozzátette, a legnagyobb gondot az infláció jelenti. Ez ellen azonban nemcsak Szerbia, hanem egész Európa és a világ is küzd. Mint mondta, az árak az év közepén stabilizálódnak majd, az infláció pedig az év második részében várhatóan csökkenni fog. A szerb köztévének adott interjúban az árutartalékokra is kitért. Mint mondta, Szerbiának ezekből van elegendő. A tárcavezető hozzátette, a köztársasági árutartalékok reagálni fog a jelenlegi piaci helyzetre, további 23 ezer tonna lisztet ad el meghatározott, 33 dináros kilónkénti áron a pékiparban tevékenykedőknek. Az árak kapcsán megjegyezte, a hús ára a korábbi járványhelyzet, illetve a jelenleg ukrán-orosz konfliktus miatt magas. De újabb intézkedéseket terveznek a piac védelmére.

élelmiszer
élelmiszer ár
Tatjana Matić

Most

11:50

Csaknem 40 fokkal köszönt be a július

36-37 Celsius fokos meleggel köszöntött be a július. Jó hír viszont, hogy már csak pár napig kell kibírni a kánikulát, a jövő hét elején enyhe lehűlés érkezik térségünkbe. Nem szakad meg azonban a strandolós idő.
10:48, Frissítve: 10:55

Könnyítik a vasúti teherforgalmat

Elfogadta a szerb parlament Külügyi Bizottsága a szerb és a magyar kormány közötti közúti, vasúti és vízi forgalom határellenőrzéséről szóló megállapodás módosításait - írja közösségi oldalán Kovács Elvira.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.