Ugrás a tartalomra

A szerb miniszterelnökkel tárgyaltak az elégedetlen gazdák

2023.11.21
16:28
2023.11.21
16:35
Forrás
Pannon RTV
Belgrádban tárgyaltak Ana Brnabić szerb miniszterelnökkel az elégedetlen gazdák. A részleges megegyezés értelmében a blokádok ugyan véget érnek, de a traktorok az út szélén maradnak a beígért vasárnapi kiszácsi tanácskozásig.

Mileta Slankamenac, a Földművesek Túlélését Szorgalmazó Egyesület titkára szerint előrelépés született az egyik alapvető követelmény teljesítésében, ami a mezőgazdasági terménypiac és az árutőzsde szabályozásának kérdést érinti, de az ügyben további egyeztetésre és törvénymódosításra is szükség lesz. Ami a hektáronkénti 35 000 dináros növénytermesztési támogatást illeti, a kormánytól a gazdák 18 000 dináros ajánlatot kaptak, míg a maradék 17 000 dinárt a vetőmag- és a műtrágya számlákkal igazolnák. Az üzemanyagot illetően is kedvező ajánlatot kaptak, közölték. A gazdák arról is beszámoltak, hogy Ana Brnabić vasárnap Jelena Tanasković agrárminiszterrel együtt érkezik Kiszácsra. Megvárják, hogy az agrártárca végül mit ajánl a vasárnapi a tanácskozáson, de ez egyelőre elfogadható - írják.

gazda
termelő
miniszterelnök
Kiszács
Mileta Slankamenac
Jelena Tanasković

Most

10:01, Frissítve: 10:08

A niši Radničkit fogadja a TSC

Ismét hazai pályán játszik ma a TSC labdarúgó csapata. A topolyaiak a bajnokság 17. fordulójában a niši Radnički együttesét látják vendégül.
07:39, Frissítve: 07:54

Támadás az Eiffel-toronynál, egy halott

Egy embert késsel megölt, két másikat pedig kalapáccsal megsebesített szombat este egy támadó Párizsban, az Eiffel-torony közelében, miközben szemtanúk szerint azt kiáltotta, hogy "Allah Akbar".
07:03, Frissítve: 07:29

Advent első vasárnapja

Eljött az ideje, hogy meggyújtsuk az első gyertyát az adventi koszorún. Az idei ünnepkör azonban rendhagyó, különbözik a korábban megszokottaktól.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.