Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Juhász Géza

Szerdán nyílik a Lorist őszi vásár Újvidéken

2019-09-30
13:36
2019-09-30
16:55
Forrás
Pannon RTV
A rendezvényen a halászati, vadászati és turisztikai újdonságokat mutatják be, de nagy hangsúlyt fektetnek a sportra, a környezetvédelemre és az újrahasznosításra is.

Október másodikán, szerdán nyílik az 52. LORIST őszi vásár Újvidéken. A rendezvény partnerországa Magyarország, amely több kategóriában mutatkozik be. Az Egy a természettel elnevezésű kiállítással a 2021-ben megrendezésre kerülő budapesti vadászati kiállítást szeretnék népszerűsíteni.

A vásárra számos magasrangú tisztségviselő is ellátogat majd - mondta Szekér Klára, Magyarország Belgrádi Nagykövetségének tanácsosa. „Az is mutatja, hogy számunkra mennyire fontos ez a Lorist kiállításon való megjelenés, hogy Magyarország több állami vezetővel képviselteti magát a rendezvényen. Október 3-án Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes úr fogja megnyitni a magyar standot, illetve a megnyitón is ő fog beszédet mondani Magyarország nevében. Szeretném kiemelni még azt, hogy pontosan a 2021-es vadászati világkiállításnak a népszerűsítése miatt Kovács Zoltán kormánybiztos úr is jelen lesz a rendezvényen, aki erről a programról ad majd részletesebb tájékoztatást.”

Újvidék
Lorist

Most

21:45, Frissítve: 21:56

Kokainon motorozott

Két és fél kilogramm kokaint találtak egy Pécs határában balesetet szenvedő motoros hátizsákjában - közölte a magyar rendőrség.

Népszerű

Megjelent a Kawasaki-kór Szerbiában

Szerbiában is megjelent a Kawasaki betegség a gyerekeknél. Két 5 évnél idősebb beteget ápolnak. Mindketten koronavírus-fertőzöttek voltak, és a Kawasaki tünetei közül csupán néhány jelentkezett náluk.