Ugrás a tartalomra

Szükség van a vajdasági munkaerőre Magyarországon

2024.04.02
20:39
2024.04.03
09:59
Forrás
Pannon RTV
Javulnak a határátlépés feltételei

Több száz vajdasági magyar dolgozik Szegeden és környékén, és számuk egyre csak nő. A munkavállalók szinte minden ágazatban jelen vannak. Dolgoznak építkezéseken az élelmiszeripari vállalatokban, de akár adminisztrációs munkakörben, a mezőgazdaságban és az egészségügyben is nagy számban találni vajdaságiakat. A legtöbben Magyarkanizsáról és Horgosról származnak, de nem ritka, hogy Topolyáról és Kishegyesről is inkább Magyarországon keresnek munkalehetőséget, közben pedig életvitelszerűen Szerbiában élnek.

A következő időszakban hatalmas beruházások valósulnak meg Szegeden, ami a vajdasági magyar közösségnek is előnyére válhat, mivel számos új munkahelyet tud majd biztosítani a cég. A világ legnagyobb elektromosautó-gyártó vállalata, a kínai BYD ugyanis Szegeden építi fel az első európai autógyárát. A több milliárd euró értékű, technológiaváltást is hozó beruházásnak köszönhetően munkahelyek ezrei jöhetnek létre.

Magyarország déli vármegyéiben nagy szükség van a vajdasági munkaerőre - mondta el a Közügyekben Török György.

A Magyar-Szerb Kereskedelmi és Iparkamara elnöke hozzátette, hogy ehhez tovább kellene javítani a határok átjárhatóságát és bővíteni az ingázási lehetőségeket.

Vajdaság
munkaerő
Magyarország
határátlépés
Szeged
BYD
elektromosautó
autógyár

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:36

Orbán Viktor összehívta a Védelmi Tanácsot

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap délutánra összehívta Magyarország Védelmi Tanácsát a Karmelita kolostorba az Izraelt ért iráni légitámadások következményeinek értékelésére - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Népszerű

Új életre kelhet a Fidelinka

Beruházás a régió egyik legismertebb malomipari vállalatába - egyebek mellett ezzel a témával foglalkozott a Közügyek.

Megtalálták az eltűnt tinédzsereket

A Novi Pazar-i rendőrök vasárnap este megtalálták azt a két tinédzsert, akiknek eltűnését április 2-án jelentették – erősítette meg a rendőrség.