Ugrás a tartalomra

Továbbra is zajlanak a traktoros tüntetések Vajdaság-szerte

2023.11.20
13:45
2023.11.20
13:51
Forrás
Szerbiai RTV, 021.rs, VajMa
Szabadkán és Újvidéken is az utcára vonultak a termelők.

Az elégedetlen gazdák azt mondják, addig folytatják az útlezárásokat, amíg a mezőgazdasági minisztérium nem teljesíti a követeléseiket. A mai tiltakozások legalább 16 óráig tartanak. Az illetékes minisztérium tárgyalni hívta az elégedetlen gazdák képviselőit Belgrádba, míg a termelők 18 órára a kiszácsi mezőgazdasági klubba várják a kormány képviselőit és Ana Brnabić szerb miniszterelnököt. A gazdák arra számítanak, hogy a miniszterelnök szóban és írásban is bemutatja nekik a piacszabályozás végrehajtásának tervét, valamint azt, hogy minden benzinkútnál jövedéki adó nélkül vásárolhassanak gázolajat. Arról jelenleg nincsenek információk, hogy a hatalom képviselői közül bárki is Kiszácsra látogatna a nap folyamán.

gazda
gazdatüntetés
tüntetés
termelő

Most

19:45

Orbán Viktor Andrej Babissal tárgyalt

Orbán Viktor magyar miniszterelnök, a Fidesz elnöke megbeszélést folytatott Andrej Babissal, Csehország korábbi miniszterelnökével, a cseh ANO párt elnökével - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
17:22, Frissítve: 18:47

A hajdújárási Lurkóházban járt a Mikulás

Az Old Bikers Vajdasági Motorosklub tagjai ismét megajándékozták a hajdújárási Lurkóház kis védenceit. Idén 23 gyermek örülhetett a karácsonyi csomagoknak. A kicsik minden évben készülnek a Mikulások érkezésére, ez idén sem volt másként.

Népszerű