Ugrás a tartalomra

Újabb olcsóbb termékek a boltok polcain

2023.09.20
11:16
2023.09.20
16:42
Forrás
Pannon RTV
Újabb 16 termékkel bővült a Jobb ár, vagyis a Bolja cena akció listája. Mától így már összesen 36 árucikket vásárolhatunk olcsóbban a programban résztvevő boltokban.

Eddig több mint 2500 üzlet kapcsolódott be. Siniša Mali szerb pénzügyminiszter is elment bevásárolni ezekből a termékekből, és jelentős megtakarítást tapasztalt - mondta a tárcavezető.

Liszt 50 dinárért, napraforgóolaj 160 helyett 144 dinárért, tarhó 85 helyett 64 dinárért. A Jobb ár akciónak köszönhetően ezeken az árakon vásárolhatjuk őket. Ezek mellett bab, káposzta, margarin, vajkrém, fagyasztott borsó, keksz, virsli, pástétom, vöröshagyma, dzsem, fogkrém és szappan is szerepel a bővített listán. Az akcióban résztvevő üzletekben továbbra is a Jobb ár, vagyis a Bolja cena feliratot kell keresni a kedvezményes termékekért. Járókelőket kérdeztünk az akcióról. Egyikük szép kezdeményezésnek tartja, viszont szerinte nem elegendő termék van leárazva, és minden más nagyon drága.

„Ez a segítség, a próbálkozás, egy szép próbálkozás. Akinek van pénze megvenni a télire valót, mégis olcsóbb. 140 dinár, ami mégis kevesebb, mintha a piacon kellene venni, de az embereknek nincs pénzük, hogy tartalékoljanak, hanem csak vesznek egy-két üveggel.”

Egy másik járókelő szerint a jelenlegi fizetésekből nem lehet megélni, és összhangba kellene hozni az árakkal. Az akcióról sincs túl jó véleménnyel.

„Ami a majonézt illeti, és a párizsit, amit az államfő bemutatott, az valójában az emberek diszkriminálása, ez nevetséges. Az, hogy egy elnök arra tanítja az embereket, hogy egészségtelenül táplálkozzanak, tehát, hogy egyenek párizsit, ami ki tudja miből készül, fehér kenyeret, ami egészségtelen, majonézt, ami zsíros és egészségtelen, már csak emiatt is ízléstelen.”

Az akció szeptember 13-án indult, akkor 20 termékkel és egész Szerbia területén elérhető. Tomislav Momirović szerb kereskedelmi miniszter azt mondta, nem kell aggódni, nem lesz hiány ezekből a termékekből. Mindig lesz utánpótlás.

Ugyan újabb 16 termék került akciósan a boltokba, azonban például abban az üzletben, ahol mi jártunk és forgattunk, csak négy található meg közülük, mivel nem minden üzlet forgalmazza ugyanazokat a termékeket. Ezen tehát nem kell meglepődni. Az üzletben azt is megtudtuk, hogy egyébként minden termék már a korai órákban elkel, a vásárlók gyorsan elkapkodják az akciós árukat.

Több mint ezer dinár takarítható meg a Jobb ár termékeket vásárolva - legalábbis Siniša Mali szerb pénzügyminiszternek ennyit sikerült szerda reggel, ugyanis kamera kíséretében elment bevásárolni. A tárcavezető mind a 16 termékből vásárolt, ami összesen 1.493 dinárba került. Ha viszont a korábbi, árcsökkentés előtti áron vásárolta volna meg ezeket, akkor 2.644 dinárt kellett volna fizetnie - mondta a pénzügyminiszter. Az akcióval a lakosság életszínvonalát szeretné az állam javítani - mondta a miniszter.

Siniša Mali, pénzügyminiszter, Szerbia: „A különbség nyilvánvaló, a különbözet nagy. Ez elsőként azon erőfeszítéseink eredményét mutatja, miszerint küzdünk Szerbia minden lakosának jobb életszínvonaláért. Termékről termékre, kategóriáról kategóriára, a fizetés- és nyugdíjemelésekkel hozzájárulunk Szerbia lakosságának jobb életéhez, ily módon harcolunk az inflációval.”

Ezek kis, de fontos lépések a lakosok számára - tette hozzá Mali. A Jobb ár akció december 31-ig tart.

Most a T-500-as és a T-400-as liszt, a napraforgóolaj, a tarhó, a margarin, a vajkrém, a vöröshagyma, a bab, a káposzta, a pástétom, a virsli, a fagyasztott borsó, a dzsem, a keksz, a fogkrém és a szappan került a listára. Az akció szeptember 13-án indult, akkor 20 termékkel, és egész Szerbia területén elérhető. A programba több mint 2500 üzlet kapcsolódott már be. Az akcióval a lakosság életszínvonalát szeretné az állam javítani - mondta Siniša Mali szerb pénzügyminiszter. A Bolja cena akció december 31-ig tart.

Az árcsökkentésnek köszönhetően a liszt ára 79 dinárról 50 dinárra csökken, a napraforgóolajat 160 helyett 144 dinárért lehet megvásárolni, a bab 349 dinár helyett 259 dinárba kerül, a káposzta pedig 30 százalékkal lesz olcsóbb.

A margarin eddigi 103 dináros ára 79-re csökken, a vajkrém 217-ről 159 dinárra, a fagyasztott borsó pedig 180-ról 139 dinárra. A tarhó is olcsóbb, 85 helyett 64 dinárért vásárolható, a 180 dináros keksz ára pedig szerdától 119 dinár. A virsli 109 dinár helyett 79 dinárért kapható, a májpástétom pedig 75-ről 49-re csökken.

A vöröshagyma 99 helyett 79 dinárba kerül, a fogkrém pedig 150 helyett 99 dinárba. A szappan ára 30 százalékkal csökken.

Bolja cena
Jobb ár
termék

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:25

Mága Zoltán koncertezett Topolyán

A hegedűművész Pásztor Istvánnak, a Vajdasági Magyar Szövetség elhunyt elnökének emléke előtt tisztelgett az eseménnyel a Sarlós Boldogasszony-plébániatemplomban.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.