Ugrás a tartalomra

Újra fókuszban a nukleáris energia

2024.03.28
20:43
Forrás
Pannon RTV
Az idei Oscar-díjátadó legnagyobb győztese az Oppenheimer című film lett.

Ez az a film, amely az atombomba megszületéséről szól, arról a bombáról, amely lehetővé tette a második világháború lezárását. Lehetővé tette, mégpedig azzal, hogy senki nem mert szembe szállni emiatt az Egyesült Államokkal. Azóta már több nagyhatalomnak is van atombombája, sőt olyan hatalmaknak is, amelyek máig titkolják ezt. Az atomenergiát viszont nemcsak robbantásra lehet használni. Ezekről, a nem destruktív, felhasználási lehetőségekről tárgyaltak a múlt héten Brüsszelben tartott első nukleáris csúcson.

nukleáris energia

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.