Ugrás a tartalomra

A vasút hatása Szabadka fejlődésére egykor és ma

2023.12.04
12:33
2023.12.04
16:15
Forrás
Pannon RTV
Ezzel a címmel tartottak előadást a szabadkai Kortárs Galériában. Az előadást Szűcs Balázs tartotta.

A Szabadkai Községközi Műemlékvédelmi Intézet igazgatója kiemelte, a vasúthálózat Szabadkán is gazdasági és társadalmi változásokat vont maga után.

A XIX. század végén és a XX. század elején Szabadka kiemelkedő vasúti csomópont volt. A városból kiinduló vasútvonalak mentén egész települések alakultak ki. A vasútvonal egy része az Alföld–Fiumei Vasúttársaság által épített, Nagyvárad és Eszék között elhelyezkedő Alföld-Fiume vasút egyik szakasza volt. Az első, Szeged-Rókus és Zombor közötti, 101 km hosszú vonalszakaszt 1863-ban kezdték építeni, és 1869. november 11-én nyitották meg a forgalomnak.


Szűcs Balázs, igazgató, Szabadkai Községközi Műemlékvédelmi Intézet: „Gazdasági szempontból az áruszállítás, a kereskedelem felvirágozását jelentette és jelentheti ezt ma is. Az ipar fellendülését jelenti. A személyszállítás lehet, hogy nem új szállítási forma, de minden bizonnyal sokkal gyorsabb lesz.”

Szabadka a valamikori Magyarország egyik legfontosabb és legfejlettebb városa volt, és ez egyértelműen annak köszönhető, hogy a XIX. század második felében begördült az első vonat a városba - mondta dr. Pásztor Bálint. A VMSZ megbízott elnöke hangsúlyozta, Szabadka és vidéke a perifériáról központi régióvá fog nemesedni: „Mi az elmúlt években is, amíg tartottak az előkészületek a Szabadka-Szeged vasút felújítására vonatkozóan, arról beszéltünk, hogy a történelmi tapasztalatok azt mondatják velünk, hogy ott, ahol fejlődik a vasút, ott fejlődik a vidék és fejlődik a város. Emelkednek az ingatlanárak, mobilisabbá válik a lakosság. Új lehetőségek teremtődnek a település számára, városiasabbá válik. Ez történt a XIX. század második felében, és ennek leszünk a közvetlen szemtanúi a következő hónapokban, években újra.”

Emlékeztetőül: a Szabadka-Szeged vasútvonal nyolc év után, november 28-án indult el újra. A tervek szerint a Szabadka-Baja vasútvonal is kiépül. A Belgrád-Budapest hálózat pedig jelenleg is kivitelezés alatt áll.

vasút
Szabadka
Dr. Pásztor Bálint
Szabadkai Községközi Műemlékvédelmi Intézet
Szűcs Balázs

Most

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.