Ugrás a tartalomra

Vesić: Nem késik az Újvidék-Szabadka vasútvonal építése

2023.09.30
15:18
Forrás
Tanjug
Az, hogy bármilyen késés lenne a Belgrád-Budapest vasútvonal Újvidék és Szabadka közötti szakaszának építése kapcsán, csupán csak az oligarchák által működtetett egyes sajtótermékek kitalációja.

Erről beszélt Goran Vesić, a szerb építésügyi miniszter. Azt mondta, az észak- és dél-bácskai város közötti szakasz kivitelezése még gyorsabb ütemben is halad a tervezettnél, sőt, szerinte arról sincs szó, hogy ne lenne a gyorsvasútnak európai szabványú biztonsági elismervénye. Erről a napokban egyébként több magyarországi sajtótermék is cikkezett, miszerint a kínai fejlesztőknek nincs meg a megfelelő technikai hátterük, hogy kiépítsék az európai standardoknak megfelelő biztonsági rendszert a Budapest-Belgrád vasútvonalhoz. A miniszter szerint megfelelő ütemben haladnak a szerbiai szakasz munkálatai.

Újvidék-Szabadka gyorsvasút
Goran Vesić

Most

15:40, Frissítve: 16:02

Helyi alapanyagokból helyi termékek

Hagyományos karácsonyi kiállítás, helyi termékek bemutatója, nemzetközi pálinkafesztivál, vajdasági kulináris és élelmiszeripari kiállítás, mesterségek bemutatója és gépkiállítás. Mindez egy rendezvényen belül - elkezdődött a 7. Zentai Gazdanapok.
15:29, Frissítve: 15:36

Molnár Judit érdemelte ki a Kosztolányi-díjat

A magyar ügy érdekképviseletében tett fáradhatatlan munkájáért a felvidéki Molnár Judit, a Ma7 médiacsalád főszerkesztője kapta a Kosztolányi-díjat a III. Kárpát-medencei Magyar Médiatalálkozón Visegrádon.
14:01, Frissítve: 16:19

Erős emberek versenyeztek Magyarkanizsán

Minden erejükre szükségük volt azoknak a résztvevőknek, akik indultak a II. Karácsonyi Kupa elnevezésű felhúzó versenyen. Ez az erőemelés harmadik gyakorlata és kétségtelenül a legnehezebb. A legtöbb résztvevőnek sikerült rekordot döntenie.
13:30, Frissítve: 13:38

Átérezni a Himnusz és a Szózat lelkületét

25. alkalommal szervezte meg az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete a Himnusz és Szózat szavalóversenyt. A megmérettetésnek a Szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar adott otthont.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.