Ugrás a tartalomra
Pixabay

100 év börtön az Állambiztonsági Szolgálat négy egykori tagjának

2021.12.02
17:50
2021.12.02
17:59
Forrás
Szerbiai RTV
Slavko Ćuruvija újságíró ellen elkövetett gyilkosságért ítélték el őket.

A belgrádi Legfelsőbb Bíróság különleges osztálya bűnösnek találta az Állambiztonsági Szolgálat négy egykori tagját Slavko Ćuruvija újságíró ellen elkövetett gyilkosságban. Összesen 100 év börtönre ítélték őket. A Dnevni Telegraf napilap tulajdonosát 1999. április 11-én ölték meg. Radomir Markovićot, az állambiztonság akkori vezetőjét és Milan Radonjićot, a belgrádi központ vezetőjét bűnösnek találták gyilkosságra való felbujtásában.

Ratko Romićot, a belgrádi központ egykori munkatársát és Miroslav Kurakot, az Állambiztonsági Szolgálat tartalékos állományának tagját, aki egyébként szökésben van, bűnösnek találták a gyilkosságban való közvetlen közreműködésben. Kurakot távollétében ítélték el.

Slavko Ćuruvija
gyilkosság
ítélet
legfelsőbb bíróság

Most

14:15, Frissítve: 14:25

A hétvégén Folk Music Fest

Május 27-én és 28-án tartják a nyolcadik Folk Music Fest népzenei fesztivált a Palicsi Vigadó teraszán. Pénteken a Juhász zenekar nyitja meg a koncertsorozatot, szombaton délután fiatal népzenei együttesek fellépésével folytatódik a rendezvény.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.