Ugrás a tartalomra

15 000 szabálysértést szankcionáltak a rendőrök az iskolaövezetben

2023.10.02
19:37
Forrás
021.rs
Szeptember folyamán, amikor az iskolák környékén végezték a forgalom fokozott ellenőrzését a szerbiai közlekedési rendőrök több mint 15 ezer szabálysértést állapítottak meg.

A közleményben hozzáteszik, 200 sofőr ittas állapotban vezetett az iskolák közelében. Több mint 7 ezren nem tartották be az iskoláknál levő 30-as sebességkorlátozást, 20-an pedig kábítószer hatása alatt vezettek ebben a zónában. A sor folytatódik: több mint 1200-an mobiloztak vezetés közben, több mint 1100-an szabálytalanul parkoltak, 25-en piroson mentek át, 22-en nem adtak elsőbbséget a zebrán a gyalogosoknak. Szeptemberben három gyermek súlyos, tizenhárom könnyebb sérüléseket szenvedett olyan balesetekben, amelyek az iskolák környékén történtek. A belügyi tárca leszögezi, a folytatásban is ellenőrzik majd ezekben a zónákban a sofőröket.

rendőr
iskola
ittas vezetés

Most

15:40, Frissítve: 16:02

Helyi alapanyagokból helyi termékek

Hagyományos karácsonyi kiállítás, helyi termékek bemutatója, nemzetközi pálinkafesztivál, vajdasági kulináris és élelmiszeripari kiállítás, mesterségek bemutatója és gépkiállítás. Mindez egy rendezvényen belül - elkezdődött a 7. Zentai Gazdanapok.
15:29, Frissítve: 15:36

Molnár Judit érdemelte ki a Kosztolányi-díjat

A magyar ügy érdekképviseletében tett fáradhatatlan munkájáért a felvidéki Molnár Judit, a Ma7 médiacsalád főszerkesztője kapta a Kosztolányi-díjat a III. Kárpát-medencei Magyar Médiatalálkozón Visegrádon.
14:01, Frissítve: 14:07

Erős emberek versenyeztek Magyarkanizsán

Minden erejükre szükségük volt azoknak a résztvevőknek, akik indultak a II. Karácsonyi Kupa elnevezésű felhúzó versenyen. Ez az erőemelés harmadik gyakorlata és kétségtelenül a legnehezebb. A legtöbb résztvevőnek sikerült rekordot döntenie.
13:30, Frissítve: 13:38

Átérezni a Himnusz és a Szózat lelkületét

25. alkalommal szervezte meg az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete a Himnusz és Szózat szavalóversenyt. A megmérettetésnek a Szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar adott otthont.
13:22

Egységes fordítások Vajdaságban

Ezzel a címmel tartott fordítástudományi konferenciát a Magyar Nemzeti Tanács Szabadkán. Az előadók személyes tapasztalatokat osztottak meg egymással, valamint a vajdasági fordítástudomány aktuális kérdéseit is megvitatták.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.