Ugrás a tartalomra

2017 végére elkészül a pancsovai börtön

2016.12.20
18:45
Szerbiában ezerrel több személy van a börtönökben, mint amennyi azok befogadóképessége, így továbbra is problémát jelent a helyhiány - jelentette ki Nela Kuburović igazságügyi miniszter
Szerbiában ezerrel több személy van a börtönökben, mint amennyi azok befogadóképessége, így továbbra is problémát jelent a helyhiány - jelentette ki Nela Kuburović igazságügyi miniszter. Mintegy 9.500 hely van összesen a börtönökben, ahol az elítéltek és az előzetesben lévők száma most eléri a 10.700-at - mondta Kuburović, aki megtekintette a pancsovai ítéletvégrehajtási intézet építési munkálatait, amit az Európai Tanács Fejlesztési Bankja 18 millió euróval támogat. Kuburović reméli, hogy az új, korszerű fegyház kiépítése Pancsován 2017 végéig befejeződik, majd hozzátette, hogy az épületben 500 férőhely lesz, 300 az elítéltek és 200 az őrizetben lévők számára. Az épület a legkorszerűbb felszereléssel és biztonsági rendszerrel rendelkezik majd - írja a Tanjug. (VajMa/Tanjug)
börtön
Pancsova
fegyház
kevés férőhely

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.