Ugrás a tartalomra

Egy halottja és három sérültje van az éjszakai migránsösszetűzésnek

2023.09.12
14:06
2023.09.12
18:53
Forrás
Pannon RTV
Újabb migránslövöldözés volt tegnap este, ezúttal Hajdújáráson, közel az autópályához és a lakott területekhez. Egy migráns meghalt, három pedig megsebesült. A rendőrség nagy erőkkel vonult ki a helyszínre.

A helyiek mentőautót és hullaszállító járművet is láttak. A rendőrség különleges alakulatai ma Szabadkán, Zomborban és Nagykikindán is akcióztak, összesen 371 migránst állítottak elő, de különféle lőfegyverek is előkerültek.

A szerbiai csendőrség és a különleges antiterrorista egységek tagjai nagy erőkkel vonultak ki a Szabadka környéki erdőkbe kedd hajnalban. Quadokkal és drónokkal is átfésülték a területet a makkhetesi erdőben és a palicsi Tőzeg-tó környékén is. A helyszínre érkeztek a csendőrség mentőautói is. Kamerán kívül a csendőrség egyik tagja stábunknak elmondta, már találtak fegyvereket is, vannak eredményei a kutatásnak.

A meglőtt migránsokat társaik a tanyától ötszáz méterre található úthoz vitték, ott látták el őket a mentőszolgálat munkatársai, mondták el a helyi lakosok. Nem csak lőfegyver okozta sérülésekkel láttak el az illegális bevándorlókat. Egy migránst vascsővel vertek fejbe. Őt a rendőrség később szállította kórházba, ahol ellátták, utána pedig el is szállították. A helyiek megdöbbentek, és félnek.

Szűcs Erzsébet, Hajdújárás: „Ez már nagyon sok. És bizony, hogy félünk. Valahova még napközben elszaladgálunk. De bizony, ha besötétedik, itt mindenki bevonul és bezárkózik.”

A lövöldözés hétfő este fél nyolc körül kezdődött Hajdújárás külterületén.

„Ott eldördült egy ilyen harminc-negyven sorozatlövés. Tehát harminc-negyven lövés, amit sorozatfegyverből adtak le. És utána lettek, amint tudjuk, sérültek is, többek között egy halott is.”

A rendőrségi helyszínelés keddre virradóra hajnali 3 óráig tartott. A tanyán talált migránsokat a rendőrség begyűjtötte és elszállította. Rengeteg szemét, élelmiszer, mobiltelefon, ruházat, hátizsákok, véres hálózsák, amin feltehetően az egyik meglőtt migráns feküdt, repülőjegyek, személyi okmányok és pénz maradt a helyszínen.

A migránsbandák egymás közötti háborúja már régóta tart, tette hozzá beszélgetőtársunk, aki a rendőrségi akció részleteire is kitért.

„Próbálják az illegális embercsempész táborokat felszámolni, az évekkel ezelőtti körözött személyeket összeszedni, összefogni.”

A nevét, arcát és hangját nem vállaló szemtanúnk hozzátette, a Szabadka környéki erdőkben nemzetközi körözés alatt álló terroristák is rejtőzködhetnek az illegális migránstáborokban.

migráns
migránslövöldözés
Hajdújárás

Most

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.