Ugrás a tartalomra

Hatékony nemzetközi akció

2024.02.28
17:33
2024.02.28
17:40
Forrás
közlemény
A szerb Belügyminisztérium munkatársai egy nemzetközi akció keretében letartóztattak több személyt.

Azzal gyanúsítják őket, hogy közük volt Stevan Stamatović és Igor Dedović athéni meggyilkolásához, valamint Alan Kožar és Damir Hadžić korfui likvidálásához.

Az akciót a Biztonsági Információs Ügynökség tagjaival, valamint Bosznia-Hercegovina, a Boszniai Szerb Köztársaság, Görögország és Spanyolország rendőrségével együttműködésben hajtották végre.

Milinko Brašnjevićet, Dušan Jovanović-Gibát, Dragan Tomićot, becenevén a Katonát, Vladimir Vojnovićot, Slobodan Vujačićot, Vladimir Mandićot, Nataša Dedićet, Rade Stojićevićet és Abaz Rabint vették őrizetbe - közölte szerb Belügyminisztérium bűnügyi osztályának vezetője. Ninoslav Cmolić közölte azt is, hogy összesen 18 személy ellen indítottak büntetőeljárást, a bűnözői csoport szervezői pedig Radoje Zvicer, Darko Šarić és Veljko Belivuk.

A letartóztatottakat bűnszövetség, kétrendbeli minősített emberölés és minősített emberölési kísérlet bűntettével vádolják.

letartóztatás
nemzetközi akció

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.