Ugrás a tartalomra

Migránscsempészeket ítéltek börtönbüntetésre Belgiumban

2023.10.18
19:46
Forrás
MTI
Az elítéltek akár 10 ezer migráns illegális határátlépését segíthették az unióból az Egyesült Királyságba.

Migránscsempészetért 20 embert ítélt 30 hónaptól 11 évig terjedő börtönbüntetésre az illetékes bíróság Belgiumban, emellett 80 ezer euróig terjedő pénzbírság megfizetésére is kötelezték őket.

A szervezett bűnözői csoport elítélt tagjai csónakokkal akár 10 ezer migráns illegális határátlépését segíthették az unióból a La Manche csatornán keresztül az Egyesült Királyságba.

A gyanúsítottakat 2022 júliusában tartóztatták le egy, Belgium, Németország, Hollandia és az Egyesült Királyság hatóságai bevonásával végzett nemzetközi műveletben. Vélhetően főként vietnami állampolgárok eljutását segítették Németországból az Egyesült Királyságba motoros csónakok segítségével.

A csoport felszámolásakor a rendőrség 119 csónakot, 33 motorkerékpárt és 967 mentőmellényt, valamint 303 ezer eurót foglalt le.

migráns
csempész
migránscsempész
embercsempész
Belgium
elítélt
börtönbüntetés

Most

13:32, Frissítve: 16:18

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.