Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Migránsok verekedtek össze Nagykikindán, egy személy elhunyt

2021.11.28
17:17
2021.11.29
12:22
Forrás
Pannon RTV
Késsel estek egymásnak szombat este a migránsok Nagykikindán. Az incidensben egy személy elhunyt, nem hivatalos információk szerint pedig további hat illegális bevándorlót kórházban kezelnek.

A csapadékos idő ellenére még vasárnap kora délután is látszódtak a tegnap esti késelés nyomai Nagykikinda központjában, ahol migránsok egy nagyobb csoportja esett egymásnak. Egy személy elhunyt, több illegális bevándorlót pedig a helyi kórházba szállítottak. A helyiek szerint rengeteg gondot okoznak a migránsok a vajdasági településen: „Sok migráns van. Engem személy szerint nem zavarnak, de cirkuszolnak a fogadóirodákban és a városban is, a boltok előtt. Isznak, hangoskodnak, veszekednek. Most késelés is volt. Ezt a gyerekek is láthatták volna, a vért, ami nem szép. Egyikük meg is halt. Én Majdányon dolgozom, ott nagyon sok migráns van, akikkel senki sem törődik. Magyarországra akarnak menni, de nem jutnak át.”

A Nagykikinda melletti befogadóközpontban is több száz migráns tartózkodik. Rendszeresen próbálnak átszökni az Unióba, de mindeddig sikertelenül: „Pakisztániak, indiaiak és bangladesiek vannak a táborban. Legfeljebb ezerötszáz ember. Romániába, Albániába, Magyarországra, Olaszországba mennénk. Én Olaszországba akarok menni. Mind a román, mind a magyar rendőrség gondot jelent. Várunk. Várjuk, hogy újra megpróbáljuk, újra és újra. Elkapnak bennünket újra és újra, majd visszajövünk. A románok ütlegelnek bennünket. A magyarok nem, de a románok igen. Mi csak át akarunk menni, el akarunk menni innen.”

A helyi polgároktól kapott információk szerint Nagykikindán és környékén továbbra is mintegy ezer migráns tartózkodik.

migráns
Nagykikinda
verekedés
elhunyt

Most

22:34

Európában sokan szeretnének űrhajósok lenni

Csaknem 23 600-an jelentkeztek űrhajósnak az Európai Űrügynökség (ESA) felhívására, közülük 1391 jelentkező jutott át az első pályázati fordulón - közölte a párizsi központú nemzetközi kormányközi szervezet.
21:12

Sok a temetés, gond van a koporsóellátással

Nőtt a kereslet és csökkent az ellátás üteme – sok mindenre igaz ez az elmúlt időszakban, és így van ez a temetkezéseknél is. Vajdaságban a temetkezési vállalkozásoknak jóval előre kell tervezniük, nehogy koporsó nélkül maradjanak.
19:46, Frissítve: 19:56

Kézilabda Eb: Nem sikerült a továbbjutás

Igazi parázs mérkőzést játszott a magyar és az izlandi kézilabda válogatott. Az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában Magyarország legjobbjai egy góllal (30:31) kikaptak északi ellenfelüktől.

Népszerű

Egész pontosan kik igényelhetik a 100 eurót?

A 100 eurós támogatásra jogosult legfiatalabb polgárok azok, akik 2022. január 13-án, vagyis ma töltik be a 16. életévüket, a legidősebbek pedig azok, akik január 14-én töltik be a 30. életévüket.

Kombinált oktatás hétfőtől?

Hétfőn visszatérnek az iskolapadba a vajdasági általános iskolások – így határozott a járványhelyzetet követő tanügyi csapat.