Ugrás a tartalomra
Pixabay/Hans/Illusztráció

Minden harmadik kerékpáros baleset éjszaka történik

2023.09.17
15:52
Forrás
021.rs
A szerencsétlenség leginkább akkor történik, amikor rosszabbak a látási viszonyok – erre hívta fel a figyelmet Slaviša Lakićević, a Közlekedési Rendőrség Igazgatóságának vezetője.

Azt mondja, a balesetek megelőzése szempontjából nagyon fontos, hogy este is jól láthatók legyenek a biciklisek és a felszerelésük a szabályoknak megfelelő legyen. Lakićević közölte, a kerékpárosokat is ellenőrzik, idén pedig nőtt is az általuk elkövetett szabálysértések száma. Mostanáig 1570 biciklistát büntettek meg, mert alkoholos befolyásoltság alatt kerekeztek az úton, több mint 800-at pedig amiatt, mert lámpa nélkül közlekedtek. Idén eddig 1020 balesetben biciklista is érintett volt, közülük 28-an vesztették életüket, leginkább azért, mert nem voltak láthatók.

kerékpáros
baleset
éjszaka
bicikli

Most

13:05, Frissítve: 13:18

Levéltári konferenciát tartottak Szabadkán

Levéltáraink nagyjai, szerepük, eredményeik és jelentőségük témában konferenciát tartottak a szabadkai Városházán. A szerbiai előadók mellett Magyarországról és Horvátországból is érkeztek szakemberek.

Népszerű

Október elsejétől érvényesek a nyugdíjas kártyák

Október elsejétől érvényesek az új nyugdíjas kártyák. Ezzel kapcsolatban ma újabb 16 intézménnyel írt alá szerződést a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap. A kártya felmutatásával a nyugdíjasok kedvezményeket kaphatnak.

Újabb olcsóbb termékek a boltok polcain

Újabb 16 termékkel bővült a Jobb ár, vagyis a Bolja cena akció listája. Mától így már összesen 36 árucikket vásárolhatunk olcsóbban a programban résztvevő boltokban.