Ugrás a tartalomra

Mindennapos a fegyverropogás

2023.06.26
14:16
2023.06.26
16:20
Forrás
Pannon RTV
Ismét fegyverropogásra ébredtek a szabadkai lakosok. A magyar határhoz közeli makkhetesi erdőből reggel hat óra körül sorozatos lövések voltak hallhatók.

Több közösségi csoportban is az írták a lakosok, hogy mentő is ment az erdő felé a kora reggeli órákban. Közben Magyarkanizsa és Törökkanizsa térségében vasárnap gyűjtötték be az illegális bevándorlókat, fegyvereket is találtak, Horgoson pedig ma is rendőrségi akció zajlott. 

A hétfő reggeli lövöldözést követően a rendőrök gyorsan a helyszínre érkeztek. 

A Szabadkához közeli makkhetesi erdő mélyében a mögöttem látható migránsok azt mondták kamerán kívül, hogy több különböző népcsoport van itt az erdőben, akik egyszerűen nem tűrik meg egymást, emiatt vannak időnként lövöldözések az erdőben. Tehát az afgánok, a szíriaiak, és az egyéb arab országok közötti népcsoportok lövik egymást, géppuskák és pisztolyok egyaránt előkerülnek. Egyébként hétfő reggel 6 órakor jelentették a polgárok a szabadkai rendőrségnek, hogy lövöldözés van ismét a makkhetesi erdő és a radanováci erdősáv közötti részen.

Kebles Attila hajnali négy órakor lett figyelmes a lövésekre: „Négy óra körül jöttünk ki etetni, négy óra után elkezdtek lövöldözni, hat óra, 6 óra 10-ig. Nehéz fegyverrel, pisztolyokkal kezdték, aztán nehéz fegyverekkel lövöldöztek. Hívtuk a rendőröket többször is, az utcából is hívtuk, a rendőr nem ment el. Ennek az útnak a végén nagy hangzavar is volt, ott kiabálás, sikítozás, azóta csönd van, de ez így nem lesz jó sokáig.”

Az intézkedő rendőrök most elsősorban a migránsokat az erdőbe hordó taxisokat próbálják megfékezni.  

Magyarkanizsa és Törökkanizsa térségében vasárnap razziáztak a rendőrség különleges egységei, a martonosi erdősávban és a Tisza túloldalán, a szerbkereszttúri illegális migránstáborban, ahol fegyvert is találtak, egy afgánt letartóztattak.  

Horvát Gergely, elnök, Martonos Helyi Közösség: „A migránsok már csónakot is szereztek be, rendes facsónakot, nem gumicsónakkal, rendes motormeghajtású, és azzal hordták oda-vissza a népet a Tiszán keresztül.” 

Az akció során a rendőrök átvizsgálták a környéket és két automata puskát, 28 darab lőszert, valamint terepszínű egyenruhákat találtak. 

Lackó Róbert, a magyarkanizsai Községi Képviselő-testület elnöke: „A szokásos, most már a napi rutin szerint történt ez a dolog, és az én tudomásom szerint nagyjából 40-50 embert gyűjtöttek be Martonoson és a Tisza túloldalán, Szerbkereszttúron lévő településen.”

Ottjártunkkor a magyarkanizsai rendőrség és a különleges egységek újabb bevetésre készültek. Horgoson most napi szinten gyűjtik be a migránsokat. Az úgynevezett kishorgosi Bácska-birtok elhagyott gazdasági épületei környékét övező erdőkben talált illegális bevándorlókat rabszállító furgonokban vitték el, távolabbi szerbiai befogadóközpontokba. 

erdő
lövöldözés
fegyverropogás
Szabadka
Makkhetes

Most

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.