Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Négy migráns tűnt el a Dunában Apatinnál

2019-11-11
19:23
2019-11-11
20:25
Forrás
Pannon RTV
Eltűnt négy migráns Apatinnál a Dunán – értesült a Szerbiai RTV.

A szemtanúk elmondása szerint tíz illegális bevándorló próbált meg csónakkal átjutni Horvátországba. A feltételezések szerint eddig ismeretlen okok miatt a csónak felborulhatott. Hat személynek sikerült kiúsznia. Nem hivatalos értesülések szerint további négy személyt jelenleg is keresnek a búvárok.

Az  erdős részen túl található a Duna legkeskenyebb szakasza. Itt próbáltak csónakkal átkelni a migránsok.

Kušič Zlatko szerint még a folyó keskenyebb szakaszán sem könnyű átúszni a Dunát. A víz ilyenkor 8 és 12 fok körüli, a migránsok viszont nem ismerik az alföldi folyót. Ha felfordul a csónak könnyen megfulladhatnak - mondta el stábunknak a helyi férfi: „Több alkalommal horgásztam itt oldalt, és láttam, hogy mentek át. Átmennek, ha pedig sikerül átjutniuk, akkor már szerencsével jártak. El is mentek. Nem bír ellenük senki semmit sem tenni. Amennyiben elfogják őket, visszatoloncolják őket, akkor pedig jönnek a mieink és elviszik mindannyiukat.”

Tíz migráns közül négyet jelenleg is keresnek a búvárok, és a helyi illetve horvát illetékesek - mondták el stábunknak a helyi rendőrök.

A Duna melletti útszakaszt mocsaras, erdős részek övezik, ottjártunkkor az út mellett hátrahagyott hátitáskákat, ruhadarabokat és szemetet találtunk, amit feltehetően a migránsok dobhattak el útközben.

Milorad Prić méhészt a helyi erdész tegnap délután 16 órakor értesítette, hogy megrongálták a méhkaptárait: „Kimentem a helyszínre. Amikor odaértem láttam, hogy 16 méhcsalád alól vették ki a kereteket és a mézet. Innen 20 méterrel távolabbra vitték, majd megették és felgyújtották. Innen 18 méterre egy másik méhésztől szintén elhoztak egy kaptárt. Kárt okoztak, majd folytatták tovább útjukat.”

A keletkezett kár értéke mintegy 2400 euró. A helyieknek eddig nem volt gondjuk az illegális bevándorlókkal. Elmondásuk szerint mostanában egyre többen próbálnak a csónakot lopni, majd a folyón átkelve Horvátországba jutni.

migráns
Apatin
Duna
illegális bevándorló
csónak

Most

18:16

Elhunyt Szűcs Lajos

A Ferencvárosi Torna Club olimpiai bajnok labdarúgója, 77 éves korában érte a halál - jelentette be a klub vasárnap.

Népszerű

Megtalálták a csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.