Ugrás a tartalomra

Őrizetbe vették a hétvégi londoni lövöldözés gyanúsítottját

2023.01.16
07:00
2023.01.16
07:07
Forrás
MTI
Őrizetbe vették a szombati londoni lövöldözés gyanúsítottját. A Scotland Yard hétfő hajnali tájékoztatása szerint a 22 éves férfit a brit főváros északi részén, Barnet kerületben fogták el előző este.

    A lövéseket a tettes egy mozgó járműből adta le Camden városrészben, a két legnagyobb londoni pályaudvar, a Euston és a King's Cross-St. Pancras közötti utcában, egy katolikus templomnál, ahol éppen gyászszertartás zajlott.
    A jármű elhajtott a helyszínről.
    A lövöldözésben hatan sérültek meg, köztük két gyermek.
    A Scotland Yard hétfői tájékoztatásában megerősítette, hogy az incidens után egy 21, egy 41, egy 48 és egy 54 éves nőt nem életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba, bár a 48 éves sebesült sérülései a vizsgálatok alapján maradandónak bizonyulhatnak.
    Egy 12 éves lányt könnyebb lábsérülésekkel vittek kórházba, de őt ellátása után hazaengedték.
    A lövöldözésben megsérült egy hétéves kislány is, akit életveszélyes állapotban szállítottak kórházba.
    A londoni rendőrség hétfői tájékoztatása ugyanakkor arra utal, hogy a kislány túljutott az életveszélyen: az ismertetés szerint jelenlegi állapota súlyos, de stabil.
    A Scotland Yard beszámolója szerint az elfogott fiatal férfit gyilkossági kísérlet gyanújával vették őrizetbe, miután autóját a rendőrök vasárnap este megállították.
    A gyanúsított kilétét a rendőrség egyelőre nem fedte fel.

lövöldözés
London
gyanúsított
őrizetbe vették

Most

17:36, Frissítve: 19:25

Advent a faluban

Ünnepi műsorral és kirakodóvásárral várták az Advent a faluban elnevezésű rendezvényre a királyhalmiakat vasárnap délután. Az eseményen zsúfolásig megtelt a kultúrház.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.