Ugrás a tartalomra

Szigorúbb következményei lesznek a közlekedési szabálysértéseknek

2023.08.06
11:25
2023.08.06
13:34
Forrás
021.rs
Akár lefoglalhatják az autónkat is.

Lefoglalhatja az autónkat a közlekedési rendőrség a jövőben, ha súlyos közlekedési szabálysértést követünk el - ezt is tartalmazza a szerbiai közlekedésbiztonsági törvény módosítása, amelyet a kormány már elfogadott, hamarosan pedig a parlament elé kerül.

18 szabálysértés esetén vehetik majd el a járművet tőlünk - egyebek mellett akkor, ha 1,2 ezreléknél magasabb a véralkoholszintünk, ha megtagadjuk a szondáztatást, ha településen kívül 80, településen belül 70 kilométer/órával meghaladjuk a megengedett sebességet, vagy ha a gyereket nem szabályos módon szállítjuk. Akkor is autó nélkül maradhatunk, ha 10 percen belül kétszer átmegyünk a piroson, ha kivilágítatlan úton fény nélkül haladunk éjszaka, vagy ha a zebrán haladó gyalogosok miatt megálló járművet megelőzzük.

autólefoglalás
közlekedési szabálysértés
büntetés
törvény
szigorítás

Most

16:31

Elhagyja mozgalmát Branimir Nestorović

A covid-szakértő tüdőgyógyászból lett politikus a Mi, a nép hangja nevű lista vezetőjeként indult és okozott hatalmas meglepetést a decemberi választásokon. Köztársasági szinten 13, Belgrádban 6 képviselői helyet szereztek.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.