Ugrás a tartalomra

Veszélyes anyagot szállító kamionok karamboloztak

2023.08.30
11:41
Forrás
MTI
Veszélyes anyagot szállító kamionok karamboloztak Németország egyik legforgalmasabb autópályáján kedden. A detonációktól még az úttest is remegett, olyan volt, mint egy földrengés - mondta egy szemtanú.

A baleset az autópálya Szász-Anhalt tartományi szakaszán történt Magdeburg térségében. A formaldehidet szállító teherautó sofőrje nem vette észre, hogy egy pályafelújítás előtt torlódás alakult ki, és belehajtott a dugó végén álló kamionba.

Az ütközés egymásnak lökött három másik teherautót is, végül hátulról belehajtott az összezúzódott járművek sorába ötödikként a dinitrogén-oxidos palackokat szállító kamion, amelyen tűz keletkezett. A balesetben két teherautó vezetője életét vesztette, a szerteszét repülő palackok számos járműben kárt okoztak. A robbanásveszély miatt még szerda délelőtt is állt a forgalom mindkét irányban.

Németország
kamion
karambol
baleset
közlekedési baleset

Most

17:36, Frissítve: 19:25

Advent a faluban

Ünnepi műsorral és kirakodóvásárral várták az Advent a faluban elnevezésű rendezvényre a királyhalmiakat vasárnap délután. Az eseményen zsúfolásig megtelt a kultúrház.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.