Ugrás a tartalomra

10. Sulisztár énekes-zenés vetélkedő Tiszakálmánfalván (videó)

2016.11.13
14:43
Szombaton este énektől és zenétől volt hangos a tiszakálmánfalvi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület székháza
Szombaton este énektől és zenétől volt hangos a tiszakálmánfalvi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület székháza. Az épület adott otthont a Sulisztárnak, amely az általános iskolások vetélkedője. A rendezvény mottója: kapjon minden gyermek egyenlő esélyt tehetsége bemutatására. Telt ház volt a tizedik Sulisztáron Tiszakálmánfalván. Nemzetközi jelleget öltött a rendezvény, hiszen Vajdaságon kívül Magyarországról is érkeztek fellépők, versenyzők. Hetvenketten versenyeztek az első, a második és a harmadik helyért. Négy kategóriában indultak a gyerekek. Voltak izgulósabbak és kevésbé lámpalázasak is. Szilák Noémi: „Először vagyok itt ezen a rendezvényen, és kicsit, nem nagyon izgulok, mert láttam már többet énekelni és én sem izgulok.” Kisúri Hermina: „Igazából én nagyon örülök, hogy ide eljöhettem, először vagyok itt. Nekem az éneklés egy nagyon fontos dolog, mert szeretném ezt a pályát folytatni.”



A Sulisztár célja az, hogy minden magyar ajkú általános iskolás diák kapjon esélyt a fellépésre, ezért nincs előválogatás. A felkészülésben Pongó Lajos zenei producer sokat segített a tanároknak és a gyerekeknek is. „Azok a gyerekek, akik nem rendelkeznek nagyobb tehetséggel, azoknak nincs alkalmuk sehol fellépni, és azok hátrányban vannak és mi igyekszünk ezt kiküszöbölni, illetve lehetőséget adni, hogy itt megmutassák, hogy mit tudnak.” A szervezők tíz évvel ezelőtt álmodni sem merték, hogy nemzetközivé válik a Sulisztár. Most már mernek nagyot álmodni. Milánovity Ottilia, a Petőfi Sándor ME elnöke: „Ellátogatunk Erdélybe, ott is népszerűvé próbáljuk tenni, ugyanakkor Felvidékre, és minden szórvány lakta településre, és remélem, hogy két-háromnapos rendezvénnyé fog alakulni a tiszakálmánfalvi Sulisztár.” A díjazottak jelképes ajándékot kaptak. A tizedik évfordulóra készült tortát mindenki megkóstolhatta.

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.