Ugrás a tartalomra

110 éve született a világutazó, Székely Tibor

2022.11.14
21:08
Forrás
Pannon RTV
110 éve született Székely Tibor világutazó, felfedező, író, eszperantista, aki élete jelentős részét Szabadkán töltötte. Bejárta mind az öt kontinenst, összesen 74 országba jutott el, és állítólag 22 nyelvet ismert.

Számos könyv és novella kötődik a nevéhez. Szabadkán, a Városi Múzeumban, amelynek egykor igazgatója is volt, most kiállítás nyílt Székely Tibor Óceániában címmel.
 

Arról, hogy ki volt Székely Tibor, hogy milyen tájakat fedezett fel életében, hogy miért vonzódott az egzotikus vidékekhez, és hogy milyen tárgyakkal gazdagodott általa a szabadkai múzeum, a Közügyekben kérdeztük az intézmény igazgatóját és a kiállítás kurátorát. A beszélgetés mellett különleges, eredeti videókat is láthatnak Székely Tibor utazásairól.

Székely Tibor
világutazó

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.