Ugrás a tartalomra

22. Vajdasági Magyar Óvodás Színjátszó Találkozó Kishegyesen (videó)

2017.05.17
15:31
Tíz településről tizenhárom óvodai csoport vett részt a 22
Tíz településről tizenhárom óvodai csoport vett részt a 22. Vajdasági Magyar Óvodás Színjátszó Találkozón, Kishegyesen. Idén a színház körüli téren nem tartottak kézműves foglalkozásokat, helyette inkább a Kátai-tanyán szórakozhattak a gyerekek. Az óvodások műsorát zsűri értékelte, de helyezéseket nem osztottak, innen mindenki győztesként térhetett haza.    Kicsi menyasszony, kicsi vőlegény, kicsi pap, kicsi násznép... Lakodalmas néphagyományt mutattak be a topolyai ovisok. A plébánost játszó fiú jól megtanulta a szöveget. Pejić Dominik, Topolya: „Jól meggondoltátok-e, hogy kiházasítjátok közületek a legderékabbat? Meg a lányoktól is ugyanezt kérdeztem.” A horgosi gyerekek a juhászok életét mutatták be a színpadon. Bohata Bence, Horgos: „A juhász, a bojtár és a Kati néni, aki az óvó néni volt, a lányok anyukája, a többi lány meg lányok.”



A rendezvényt huszonkét évvel ezelőtt Szőke Anna álmodta meg. Szőke Anna, elnök, Vajdasági Magyar Óvodapedagógusok Egyesülete: „Rádöbbentem arra, hogy a magyar gyerekeknek nincs fellépési lehetőségük, illetve mindig más nemzetiségű csoportokkal együtt léptek fel.” A Magyar Nemzeti Tanács nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a magyar gyerekek már az óvodát anyanyelvükön kezdjék meg – hangsúlyozta Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke. „Azt hiszem, fontosabb és jelentősebb rendezvénye nincs a délvidéki magyarságnak, mint azok az alkalmak és lehetőségek, amikor a gyermekek és fiatalok mutatkozhatnak be.” Az idei évben még élvezetesebbé szerették volna tenni a szervezők a gyerekeknek a napot, ezért két csoportra osztották a fellépőket. Ameddig az óvodások egyik része fellépett, addig a másik csoport a Kátai-tanyán szórakozott, majd cseréltek.
Kishegyes
Vajdasági Magyar Óvodás Színjátszó Találkozó

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.