Ugrás a tartalomra

4000 koncert és 50 év után Elton John befejezi - VIDEÓ

2023.07.09
20:18
Forrás
VajdaságMa
Svédországban zárta utolsó turnéját Elton John. A 76 éves énekes megható show-val búcsúzott a közönségtől.

Elton John szombat este azt mondta több millió rajongójának, hogy "fejében, szívében és lelkében" maradnak, és egyik legnagyobb slágerével, a Goodbye Yellow Brick Roaddal zárta maratoni búcsúturnéját Stockholmban. Elton John, aki öt Grammy-díjat nyert hosszú karrierje során, a koncertet azzal zárta, hogy megerősítette, többet nem fog turnézni, de nem zárta ki, hogy "egyszeri dologra" még vállalkozik.

Az Independent tudósítása szerint háromszor öltözött át, azaz négy fellépőruhában lépett a közönség elé a 76 éves zenész, a két és fél óra alatt pedig 23 slágerét adta elő.

A Coldplay énekese, Chris Martin videóüzenetet küldött neki: „Mindannyian azt akarjuk mondani, minden művész, akit szerettél, inspiráltál és segítettél – nagyon szeretünk téged, nagyon hálásak vagyunk mindazért, amit értünk tettél.”

Elton John a végén megerősítette, hogy abbahagyja a koncertezést, mert több időt szeretne együtt tölteni a családjával, a fiaival.

A jelenlegi zenekarának és stábjának is köszönetet mondott azzal, hogy "tényleg hihetetlenek, ők a legjobbak".

A több mint két órás koncerten a Don´t Let The Sun Go Down On Me című dalát zenekarának, stábjának és családjának ajánlotta.

A Farewell Yellow Brick Road turnéja 2018-ban kezdődött Észak-Amerikában, és ez volt a második estje, amikor Stockholmban lépett fel. A turné egyik csúcspontja a Glastonbury Fesztivál volt egy hónapja, melynek ő volt a fő fellépője.

Maga a koncertsorozat minden idők egyik legnagyobb bevételt hozó koncertkörútja volt, a Billboard magazin szerint ez az első, amely elérte a 900 millió dolláros jegyeladást.

Elton John
Stockholm

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.