Ugrás a tartalomra

'56-os ifjúsági tábort tartanak Kiskunmajsán

2018.08.02
07:15
2018.08.02
16:38
Forrás
Pannon RTV
Idén is megszervezték az '56-os Ifjúsági Tábort Kiskunmajsán, immár 19. alkalommal.

A Magyarországon rendezett történelmi táborba mintegy 50 gyerek érkezett a Kárpát-medence egész területéről.

Az `56-os Ifjúsági Táborban a régmúlt ismeretei mellett idén a kommunikációra fektették a hangsúlyt. A táborlakók számos új információra tehettek szert.

A táborba Vajdaságból idén egy fiatal érkezett, ő évek óta visszatérő táborozó Kiskunmajsán. Mint mondta, mindenkinek csak ajánlani tudja a tábort.

Balázs Bálint, táborozó, Oromhegyes: „Értékes előadások vannak. A határon túlról, mindenhonnan érkeznek diákok, akikkel tudunk beszélgetni. Egymástól megtudhatjuk, milyen az élet Erdélyben, Felvidéken. Így világot látnak, barátkoznak és közben kicsit tanulnak is.”

Az erdélyi táborozók szerint ez sokkal több egy történelmi tábornál.

Nagy Tímea, táborozó, Gyergyószentmiklós, Erdély: „`56-ról új dolgokat tudhatunk meg. Teljesen átértékelődött bennem ez az egész esemény, mert nálunk ezt nem tanították meg, amit tudunk róla, az minimális igazából.”

A táborozók szabadfoglalkozásokon is részt vesznek. Délelőtt és délután pedig egy-egy előadást hallgatnak végig. Gazsó L. Ferenc egy rendhagyó előadást tartott.

Gazsó L. Ferenc, előadó: „Egy hírt fogunk feldolgozni a táborlakók életéből, és megpróbáljuk ebből megcsinálni a híresztelést, az álhírt, a rémhírt és egy kicsit a saját példájukon, a saját élettörténetükön és híreiken keresztül szeretném megmutatni nekik, hogy mekkora felelőssége van annak, ha az ember híresztel valamit.”

Az ifjúsági tábort már 19. éve szervezik meg. A tábort Pongrátz Gergely, a Corvin köz egykori főparancsnoka alapította másodmagával.

Kozma Huba, társalapító: „Mindig különös affinitása volt a határon túli fiatal gyerekek hogyléte iránt, és együtt találtuk ki, hogy egy olyan tábort hozzunk létre középiskolásoknak, amely `56-ot próbálja felidézni, és megtanítja őket arra, hogy mi történt `56-ban.”

A tábor 10 napon át várja a középiskolás gyerekeket a Kárpát-medence egész területéről.

Nahimi Péter, szervező: „Van rengeteg igazán nyári, fiatalos program a strandolástól a kirándulásokig. Naponta van általában két előadás, ezek az előadások mindig valamilyen egységes tematikus szálhoz kötődnek.”

Az egyik előadáson katonák mutatták be a Magyar Honvédség munkáját. A diákok megismerkedhettek a katonaélettel és a honvédségben használt fegyverekkel is.

kiskunmajsa
56-os ifjúsági tábor

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.