Ugrás a tartalomra

75 éves a szajáni Ady Endre Művelődési Egyesület

2023.10.01
09:48
2023.10.01
16:38
Forrás
Pannon RTV
Kiállításmegnyitóval és művelődési műsorral ünnepelte 75 éves fennállását a szajáni Ady Endre Művelődési Egyesület. A civil szervezetet idén Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjjal tüntették ki Budapesten.

A fotókiállítás a 75 éves egyesület munkáját, mindennapjait mutatja be. A tárlatmegnyitón az egyesület múltjáról, jelenéről is szót ejtettek, majd művelődési műsor következett. A helyiek mellett felléptek a környékbeli egyesületek tagjai is.

Benyócki Attila, tag, Ady Endre Művelődési Egyesület, Szaján: „Nagyon szeretem itt az embereket, nagyon szeretek az itteni emberekkel lenni, nagyon kedves emberek járnak, mindig jó a hangulat, bármikor eljövünk, kedvesen fogadnak. Szeretettel várnak mindenkit, bárki jön, a táncosokkal is most kezdek foglalkozni, szeretem őket is tanítani.”

A szajáni kis magyar közösség nem hagyja veszni a hagyományokat, több szakosztály is működik az egyesületben. A kitartó munkát pedig az idén Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjjal is elismerték.

Benyócki Sára, elnök, Ady Endre Művelődési Egyesület, Szaján: „Nagyon jók voltak az elődeink, mert megtanítottak bennünket megbecsülni azt, amit ránk hagytak. Megtanították, hogy mennyire fontos a közösségi élet, hogy mennyire fontos a munka, a kitartás, és nekünk mindig a jelen a legnehezebb.”

Ünnepi köszöntőt Tóth Zoltán, Szaján Helyi Közösség Tanácsának elnöke és Juhász Bálint, a VMSZ Intéző Bizottságának elnöke mondott.

Ady Endre Művelődési Egyesület
Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díj
Szaján
Benyócki Attila
Benyócki Sára

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.