Ugrás a tartalomra

75 éves a szajáni Ady Endre Művelődési Egyesület

2023.10.01
09:48
2023.10.01
16:38
Forrás
Pannon RTV
Kiállításmegnyitóval és művelődési műsorral ünnepelte 75 éves fennállását a szajáni Ady Endre Művelődési Egyesület. A civil szervezetet idén Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjjal tüntették ki Budapesten.

A fotókiállítás a 75 éves egyesület munkáját, mindennapjait mutatja be. A tárlatmegnyitón az egyesület múltjáról, jelenéről is szót ejtettek, majd művelődési műsor következett. A helyiek mellett felléptek a környékbeli egyesületek tagjai is.

Benyócki Attila, tag, Ady Endre Művelődési Egyesület, Szaján: „Nagyon szeretem itt az embereket, nagyon szeretek az itteni emberekkel lenni, nagyon kedves emberek járnak, mindig jó a hangulat, bármikor eljövünk, kedvesen fogadnak. Szeretettel várnak mindenkit, bárki jön, a táncosokkal is most kezdek foglalkozni, szeretem őket is tanítani.”

A szajáni kis magyar közösség nem hagyja veszni a hagyományokat, több szakosztály is működik az egyesületben. A kitartó munkát pedig az idén Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjjal is elismerték.

Benyócki Sára, elnök, Ady Endre Művelődési Egyesület, Szaján: „Nagyon jók voltak az elődeink, mert megtanítottak bennünket megbecsülni azt, amit ránk hagytak. Megtanították, hogy mennyire fontos a közösségi élet, hogy mennyire fontos a munka, a kitartás, és nekünk mindig a jelen a legnehezebb.”

Ünnepi köszöntőt Tóth Zoltán, Szaján Helyi Közösség Tanácsának elnöke és Juhász Bálint, a VMSZ Intéző Bizottságának elnöke mondott.

Ady Endre Művelődési Egyesület
Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díj
Szaján
Benyócki Attila
Benyócki Sára

Most

13:32, Frissítve: 15:06

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.