Ugrás a tartalomra

Acsai Györgyi kapja a Nagyapáti Kukac Péter Díjat

2018.07.26
17:19
2024.03.19
08:41
Forrás
Nagyapáti Kukac Péter Képzőművészeti Díj zsürije
Acsai Györgyi óbecsei származású újvidéki képzőművész és pedagógus kapja idén a Nagyapáti Kukac Péter Képzőművészeti Díjat - hozta meg a döntést az elismerés bírálóbizottsága.

A Nagyapáti Kukac Péter Képzőművészeti Díj bírálóbizottsága (Ninkov Kovačev Olga, Csernik Attila elnök, Náray Éva) egyhangú döntése alapján a 2018. évi Nagyapáti Kukac Péter Képzőművészeti Díjat Acsai Györgyi óbecsei származású újvidéki képzőművész és pedagógus kapja.

Acsai Györgyi a múlt és a jelen kapcsolódását kutatja a magán és a nyilvános társadalmi kontextusok találkozópontjában - az emberi testen, vagy egy-egy tájképen keresztül, figuratív formakezeléssel és a szürrealitás attitűdjével.

A Nagyapáti Kukac Péter Képzőművészeti Díjat a Topolyai Napok keretében adják át 2018. szeptember 14-én 18 órakor a topolyai Művelődési Ház galériájában. Ugyanekkor hagyományosan megnyílik a díjazott művész kiállítása is.

Acsai Györgyi
Nagyapáti Kukac Péter
képzőművészet
díj

Most

09:25, Frissítve: 09:31

Hajrágóllal magyar győzelem és feljutás

A magyar jégkorong-válogatott végletekig izgalmas mérkőzésen, 2 perc 51 másodperccel a vége előtt ütött Papp Kristóf góllal 2-1-re legyőzte a szlovén együttest a bolzanói divízió I/A-világbajnokság szombati zárásán.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.