Ugrás a tartalomra

Adventi emlékkoncerteket ad Vajdaságban Mága Zoltán

2023.11.23
08:35
2023.11.23
08:46
Forrás
Facebook
A hegedűművészt Adán és Topolyán láthatja a közönség.

Vajdaságba érkezik, és az adventi időszakban két emlékkoncertet ad a nemrég elhunyt Pásztor István előtt tisztelegve Mága Zoltán. A hírt dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség megbízott elnöke tette közzé Facebook-oldalán. Mint írja, a hegedűművész az ő meghívására érkezik Vajdaságba, és két koncertet is ad. Az első az adai Szentháromság római katolikus templomban lesz december 3-án 19.00 órakor, a második a topolyai Sarlós Boldogasszony római katolikus templomban december 7-én, szintén 19.00 órakor. A hangversenyek ingyenesen látogathatók, de a templomok korlátozott befogadóképessége miatt a részvétel regisztrációhoz kötött.

Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas magyar zenész, hegedűművész. A világ legrangosabb koncerttermeiben mutatja be a magyar zenei hagyományokat. A klasszikus zene, a népzene, a cigányzene, a popzene és egyéb irányzatok ötvözésével kialakított crossover stílusát világszerte elismerik.

Mága Zoltán

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.