Ugrás a tartalomra

Agatha Christie krimijét viszi színre a Zentai Magyar Kamaraszínház (videó)

2014.04.24
16:07
Újabb bemutatóra készül a Zentai Magyar Kamaraszínház társulata
Újabb bemutatóra készül a Zentai Magyar Kamaraszínház társulata. A színészek a világhírű krimiíró, Agatha Christie Egérfogó című műve alapján készült előadásukban rejtélyek és izgalmak sorát kínálják majd a nézőknek. A Zentai Magyar Kamaraszínház társulata Kálló Béla rendezésében vitte színre Agatha Christie Egérfogó című művét, amely a rendező szerint hiánypótló előadás lesz majd, hiszen a vajdasági színházak színpadain nagyon ritkán találkozhatunk krimikkel. A próbafolyamat igen sok kihívást rejtegetett az alkotók számára. Kálló Béla: „Úgy árnyalni a dolgokat, úgy elhelyezni a dolgokat, én ezeket egyébként vakvágányoknak nevezem, hogy a nézőt bevezetni a bozótosba, hogy a végéig ne tudja azt, hogy ki a gyilkos, és igazából mindenki gyanús legyen. Tehát, hogy ennek az élővé tevése vagy varázsolása tulajdonképpen számomra ennek a darabnak a különlegessége vagy a kihívása.” httpv://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6jrHR2M_V5s A krimi műfajára jellemző feszültség folyamatos fenntartása a színészek részéről is sajátos játékmódot követel. Nagyabonyi Emese színésznő: „Nem mindig jönnek össze a váltások. Azt hiszem, hogy ez is a kriminek köszönhető, hogy egy csomó helyzetben én úgy érzem, hogy viszem a karakteremet, és jön valami, és valami már ott van, amit nem kell félretenni, a Béci meg egy csomó helyen mondja, hogy ne, ne, most stop, mintha mindent elfelejtettél volna!” Az előadás különlegessége egyebek mellett a szerepkettőzésben rejlik majd, ugyanis a nyomozó szerepét Nešić Máté és Virág György felváltva fogják játszani. Virág György: „Csak a szituáció az, ami megegyezik. Tehát attól nem térhetünk el, lévén, hogy ugyanarról a darabról van szó, és a kollégáknak is valahogyan próbálniuk kell, tehát a szituáció az ugyanaz, a két karakter úgy gondolom, hogy teljes mértékben különbözik egymástól. Ezért lesz a végeredménye ennek a próbafolyamatnak kettő darab előadás, ami ugyan hasonlít, de mégis különböző.” A díszletet és a kosztümöket a kecskeméti Katona József Színház bocsátotta a Zentai Magyar Kamaraszínház rendelkezésére. Az Agatha Christie Egérfogó című műve nyomán készült előadást április 30-án, szerdán este fél nyolctól mutatják majd be a zentai Művelődési Házban.

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.