Ugrás a tartalomra

Ajándék a hölgyeknek

2024.02.28
18:36
2024.02.28
18:44
Forrás
Közlemény
Miközben még az előző koncert hatása alatt állunk, a Szabadkai Népszínház és a Szabadkai Szimfonikus Zenekar újabb közös eseményre készül.

Március 7-én 20.00 órától a közelgő nőnap alkalmából az Ajándék a hölgyeknek elnevezésű koncertnek lehetnek szem- és fültanúi a Jadran Színpadon. „Megígértük, hogy a koncertek szerves részét képezik majd a Népszínház játékrendjének, és
ez egy újabb különleges alkalom ennek megvalósítására. Ezúttal olyan komolyzenei kompozíciókat hallhatunk majd, amelyek a nők erejét és szépségét ünneplik. Számos opera ismert a kivételes női szereplőiről, akiknek történeteit erőteljes mozzanatok hatják át, legyen szó akár a szerelemről, az igazságosságért folytatott harcról, vagy azokról a kihívásokról,
amelyekkel a nők elszántsággal és bátorsággal felvértezve néznek szembe. Nekünk, művészeknek a zene az öröm és az inspiráció forrása, ezért ez a koncert az egyik legszebb ajándék, amit adhatunk” – hangsúlyozta Miloš Nikolić, a Szabadkai Népszínház ügyvezető igazgatója és a Szabadkai Szimfonikus Zenekar igazgatója.

Mikica Jevtić vezényletével a Szabadkai Szimfonikus Zenekar, Ana Aleksić Šajrer (szoprán), valamint Stevan Karanac (tenor) szólisták egy romantikus komolyzenei utazásra invitálnak bennünket.

Ana Aleksić Šajrer a belgrádi Zeneművészeti Karon diplomált szólóének szakon Irina Arsikin osztályában. Ugyanezen a karon végezte kamarazenei szakművészeti tanulmányait Ljudmila Gros Popović osztályában, ahol kamarazenei művészeti tanulmányokból doktorál. Tanulmányai során számos versenyen nyert díjat. 2001. óta tanít a nagybecskereki Josif
Marinković Zeneiskolában, ahol kivételes oktatási eredményeket mutat fel, emellett szólista tevékenységet is folytat.

Stevan Karanac az alap- és mesterképzést a belgrádi Zeneművészeti Karon végezte Nikola Mijailović osztályában, kinek mentorálásával 2020-ban a tudományos doktori képzést is megkezdte. Tanult a Borislav Popović Operastúdióban, a Belgrádi Nemzeti Színházban és számos világhírű művész (énekes, rendező és karmester) mesterkurzusán. Tanulmányai során szerbiai és európai nemzetközi versenyeken a legkiemelkedőbb díjakkal jutalmazták. Számos koncertet tudhat maga mögött itthon és külföldön egyaránt, s a kamararepertoár mellett kantátákat, miséket és oratóriumokat is előad. Az újvidéki Szerb Nemzeti Színház operatagozatának állandó tagja.

Ezen, a hölgyeknek szentelt koncerten a kivételes szólisták és a Szabadkai Szimfonikus Zenekar ismét megerősítik, hogy a komolyzene képes eleganciát, kecsességet, erőt, olyan tulajdonságokat közvetíteni, amelyeket általában a nőknek tulajdonítunk. Szeretettel várjuk hát Önöket március 7-én a Jadran Színpadon, hogy a gondosan válogatott repertoárral, többek között Csajkovszkij, Grieg, Williams és más szerzők műveivel kellemes estét szerezhessünk a
műfaj kedvelőinek.

Az eseményre a belépés ingyenes, de helyfoglaláshoz között. A belépőjegyek a Népszínház jegypénztárában vehetők át.

Tel.: (+381 24) 554 285(+381) 65-955-4071

E-mail: nepszinhazkozonseg@gmail.com

Ajándék a hölgyeknek
Szabadkai Népszínház
Szabadkai Szimfonikus Zenekar
nőnap

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.