Ugrás a tartalomra

Ajvár-bajvívó bajnokságot tartottak Velebiten

2020.09.13
17:23
2020.09.13
17:52
Forrás
Pannon RTV
Ajvár-bajvívó bajnokságot rendeztek ma Velebiten, ahol a helyiek mérhették össze ajvárfőző tudásukat. Az országjáró rendezvény célja, hogy megtalálják a sokak által közkedvelt ajvár legjobb receptjét.

Gordana Dejanović már nem először ragadott fakanalat. Családjával ötödik alkalommal vett részt a megmérettetésen. Mint mondja, mindig szeretettel jönnek Velebitre a hangulat és a jó társaság miatt: „Nagyon szeretünk itt lenni, nem is gondolunk a helyezésre. Sosem nyertünk díjat, de én úgy gondolom, hogy ez egy szép vasárnap, amit okosan ki tudok használni.”

A döntőben általában minden város győztes csapata van jelen, idén azonban a szervezők úgy döntöttek, mivel kevesebb település kapcsolódott be az ajvár-bajvívásba, így az első és a második helyezett csapatok is ott lesznek.

Ljiljana Vukotić, az Ajvár-bajvívó verseny szervezője: „Ez az ajvár-bajvívó hetedik szezonja, amely szeptember 11-én kezdődött, és 12 városon halad végig ebben az idényben. Mondhatnom úgy is, hogy egészen 12 város, mert az utolsó pillanatig nem lehetett tudni a nehéz és összetett járványügyi helyzet miatt, hogy egyáltalán meg tudjuk-e szervezni. Általában a karaván harminc városon vonul végig Szerbia-szerte és a döntőt Belgrádban tartjuk. Így lesz ez az idén is, október 10-re tervezzük a finálét Čukarica községben.”

Magyarkanizsa községben ez az esemény azon kevesek egyike, amely megrendezésre került a járványhelyzet ellenére is - mondta Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester: „A Covid-járvány miatt a legtöbb rendezvényünket, fesztiváljainkat nem tartottuk meg. Itt volt egy felkérés a belgrádi szervezők részéről, hogy nem szeretnék kihagyni a községünket, hiszen a községünk területén itt, Velebiten ez a főzőverseny már valóban hosszú hagyományokkal bír. Valójában tavalyelőtt a velebitiek hozták el az országos díjat a főzőversenyen.”

Az esemény Velebit Helyi Közösség jóvoltából valósult meg, Magyarkanizsa község támogatásával.

Velebit
Ajvár-bajvívó bajnokság
Magyarkanizsa
Fejsztámer Róbert

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.