Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Ajvár-bajvívó bajnokságot tartottak Velebiten

2020-09-13
17:23
2020-09-13
17:52
Forrás
Pannon RTV
Ajvár-bajvívó bajnokságot rendeztek ma Velebiten, ahol a helyiek mérhették össze ajvárfőző tudásukat. Az országjáró rendezvény célja, hogy megtalálják a sokak által közkedvelt ajvár legjobb receptjét.

Gordana Dejanović már nem először ragadott fakanalat. Családjával ötödik alkalommal vett részt a megmérettetésen. Mint mondja, mindig szeretettel jönnek Velebitre a hangulat és a jó társaság miatt: „Nagyon szeretünk itt lenni, nem is gondolunk a helyezésre. Sosem nyertünk díjat, de én úgy gondolom, hogy ez egy szép vasárnap, amit okosan ki tudok használni.”

A döntőben általában minden város győztes csapata van jelen, idén azonban a szervezők úgy döntöttek, mivel kevesebb település kapcsolódott be az ajvár-bajvívásba, így az első és a második helyezett csapatok is ott lesznek.

Ljiljana Vukotić, az Ajvár-bajvívó verseny szervezője: „Ez az ajvár-bajvívó hetedik szezonja, amely szeptember 11-én kezdődött, és 12 városon halad végig ebben az idényben. Mondhatnom úgy is, hogy egészen 12 város, mert az utolsó pillanatig nem lehetett tudni a nehéz és összetett járványügyi helyzet miatt, hogy egyáltalán meg tudjuk-e szervezni. Általában a karaván harminc városon vonul végig Szerbia-szerte és a döntőt Belgrádban tartjuk. Így lesz ez az idén is, október 10-re tervezzük a finálét Čukarica községben.”

Magyarkanizsa községben ez az esemény azon kevesek egyike, amely megrendezésre került a járványhelyzet ellenére is - mondta Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester: „A Covid-járvány miatt a legtöbb rendezvényünket, fesztiváljainkat nem tartottuk meg. Itt volt egy felkérés a belgrádi szervezők részéről, hogy nem szeretnék kihagyni a községünket, hiszen a községünk területén itt, Velebiten ez a főzőverseny már valóban hosszú hagyományokkal bír. Valójában tavalyelőtt a velebitiek hozták el az országos díjat a főzőversenyen.”

Az esemény Velebit Helyi Közösség jóvoltából valósult meg, Magyarkanizsa község támogatásával.

Velebit
Ajvár-bajvívó bajnokság
Magyarkanizsa
Fejsztámer Róbert

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:01, Frissítve: 11:17

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant egy Mig-21-es repülőgép Loznica közelében. Nem megerősített források szerint az egyik pilóta életét vesztette, a másikat keresik. Hamarosan bővebben...
10:45, Frissítve: 10:57

Szedjetek szét - ismét telt ház előtt

A járványügyi előírások szigorú betartása mellett újra telt ház előtt játszották a Szedjetek szét című előadást a Kosztolányi Dezső Színházban, Szabadkán.
07:32, Frissítve: 07:53

Készül az uniós jelentés Szerbiáról

Az elmúlt év jogállamiság terén elért eredményeinek fontos elemei várhatóan bekerülnek az Európai Bizottság Szerbiáról szóló jelentésébe - jelentette ki Jadranka Joksimović.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.