Ugrás a tartalomra

Amatőr képzőművészek kiállítása Topolyán

2023.10.06
11:21
2023.10.06
16:36
Forrás
Pannon RTV
Az Észak-bácskai amatőr képzőművészek 24. körzeti szemléje alkalmából kiállítás nyílt a topolyai Művelődési Ház galériájában.

A beérkezett alkotások közül 23 munka jutott tovább a Törökbecsén november 12-én tartandó tartományi tárlatra. 

Törökkanizsai, tavankúti, topolyai, bajsai, pacséri, bácskossuthfalvi és szabadkai alkotások vettek részt az amatőr képzőművészetek tartományi szemléjén. Tóth Margit 13 éve fest, ez alkalommal tájképével jutott tovább a tartományi megmérettetésre.

Tóth Margit, tag, Ács József Képzőművészeti Csoport, Topolya: „Annyira megszerettem, hogy most már, mint amatőr nagyon sűrűn festek meg nagyon sűrűn festek meg nagyon szeretem az akvarellt, egyszer már továbbjutottam, akkor akvarell képemmel, most olajképemmel, egy tájképpel.”

Kollár András is már másodszor ért el sikert festményével. A kép címe a Nyisd ki a szemed! címet kapta: „Sokszor változik az én ihletem, tehát nem azt jelenti, mint sok festő, elkezdek egy témát és csak arra hangolódok, hanem szeretek kísérletezni, mindig más és másvalami, ami megfog és amiben valami érdekességet találok és azt próbálom a saját elképzeléseim szerint megfesteni.” 

Vékony, szinte észrevétlen vonal húzódik az amatőr és az akadémiai alkotók munkái között - emelte ki a szemle szelektora, Mile Ignjatov művészettörténész. A topolyai körzeti szemle képeinek többsége a posztmodern stílust képviseli. A válogatás alkalmával a formát, a színt, a fénykezelést a technikát és a témaválasztást vették figyelembe.  

Szinkron Sava Mučibabić, titkár, Vajdasági Amatőr Művészek Szövetsége: „Ez a kiállítás a 24. Körzeti Szemle és ma itt 47 munkát láthattunk, a szelektorunk ebből 23 munkát választott ki, ami soknak számít a kiállított munkák tekintetében, ami azt jelenti, hogy nagyon sok a jó munka. Azok az alkotások, amelyeket kiválasztottunk ma este, részt vesznek a tartományi szemlén, melyet november 12-én tartanak Törökbecsén.”

A tárlatmegnyitót a topolyai zeneiskola növendékei tették ünnepélyessé. A képeket október 15-éig lehet megtekinteni a Művelődési Ház kiállítótermében.

Topolya
Művelődési Ház
kiállítás

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.