Ugrás a tartalomra

Aranyérem a Görög Sistersnek

2024.04.03
11:52
2024.04.03
12:07
Forrás
Pannon RTV
A Görög Sisters zongoraduó 2023 után ebben az évben is aranyérmet nyert az 5. Bécsi Nemzetközi Zenei Versenyen.

A rangos nemzetközi online megmérettetésen ezúttal kamarazene kategóriában érdemelték ki az első díjat. A versenyen bármilyen hangszeres szólista, énekes, zeneszerző és kamarazenei formáció indulhatott több kategóriában.

Görög Enikő és Görög Noémi az előző évben készült koncertfelvételei közül Szergej Rahmanyinov 2. kétzongorás szvitjével, Maurice Ravel La Valse-ával és Ligeti György Három darab két zongorára c. művével pályázott.

A zsűri indoklása szerint különdíjban részesülnek azok a versenyzők, akik kiemelkedő tehetséggel, figyelemre méltó zenei kifejezőerővel és kifinomult technikával rendelkeznek, magas szakmai színvonalú és kimagasló muzikalitással előadott produkcióikért.

Görög Sisters
Görög testvérek
Görög Enikő
Görög Noémi
koncert
díj
Bécsi Nemzetközi Zenei Verseny

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.