Ugrás a tartalomra

Aranyérem a Görög Sistersnek

2024.04.03
11:52
2024.04.03
12:07
Forrás
Pannon RTV
A Görög Sisters zongoraduó 2023 után ebben az évben is aranyérmet nyert az 5. Bécsi Nemzetközi Zenei Versenyen.

A rangos nemzetközi online megmérettetésen ezúttal kamarazene kategóriában érdemelték ki az első díjat. A versenyen bármilyen hangszeres szólista, énekes, zeneszerző és kamarazenei formáció indulhatott több kategóriában.

Görög Enikő és Görög Noémi az előző évben készült koncertfelvételei közül Szergej Rahmanyinov 2. kétzongorás szvitjével, Maurice Ravel La Valse-ával és Ligeti György Három darab két zongorára c. művével pályázott.

A zsűri indoklása szerint különdíjban részesülnek azok a versenyzők, akik kiemelkedő tehetséggel, figyelemre méltó zenei kifejezőerővel és kifinomult technikával rendelkeznek, magas szakmai színvonalú és kimagasló muzikalitással előadott produkcióikért.

Görög Sisters
Görög testvérek
Görög Enikő
Görög Noémi
koncert
díj
Bécsi Nemzetközi Zenei Verseny

Most

18:12, Frissítve: 18:17

Két nap alatt ezer kilométert repült egy mentett kis hattyú

Példa értékű összefogással és sikersztorival zárult a kis hattyú megmentése. A jeladóval ellátott kis hattyú a szabadon engedését követően egy hónapra, április 12-én útnak indult, a legfrissebb adatok alapján, jelenleg a Fekete-tengernél tartózkodik.
17:18, Frissítve: 19:33

Az éghajlatváltozás a méztermelésre is kihat

Az enyhe téli időjárás és az éghajlat változása a méhészeket is nehéz helyzetbe hozza. A méhészek elmondása szerint idén szokatlanul korán virágzásnak indult a repce és az akác, aminek hatására a méhek is idő előtt megkezdték munkájukat.

Népszerű