Ugrás a tartalomra

Árkon innen, bokron túl - új magyar előadás a Szabadkai Gyerekszínházban

2023.04.20
19:57
2023.04.20
20:23
Forrás
Pannon RTV
A darabban a felnőtté válás útját járják körbe a szereplők a Csodaszarvas monda alapján.

Árkon innen, bokron túl címmel mutattak be egy új magyar előadást a Szabadkai Gyerekszínházban. Ricz Ármin rendező elmondta, hogy számos népi motívumot is becsempésztek az előadásba.

„Az előadás erőteljesen táplálkozik a népzene és a magyar népi motívumokból. A karakterek egy viszonylag erőteljesen stilizált játékkulcsban játszanak, amit néptáncelemekből építettünk fel. Emellett az előadás zenei világa is nép motívumokból táplálkozik, de ez is egyfajta átdolgozáson esett át” - fogalmazott Ricz Ármin.

Szabadkai Gyerekszínház
Ricz Ármin

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.