Ugrás a tartalomra

Árpád-ház

2024.03.02
07:39
2024.03.02
16:02
Forrás
Pannon RTV
Spiró György 1995-ben írt darabját mutatta be Szabadkán a Kosztolányi Dezső Színház.

Az előadás az Árpád-házi királyaink sorsáról mesél, a történelmi modellek ismétlődéséről, a kitörés reménytelenségéről és egy olyan világról, melyben a félelem és az agresszió egymást élteti.

Az Árpád-ház évszázadokig uralkodott a Magyar Királyságban. Spiró drámája ebből az uralkodásból 50 évet ölel fel. Ez a kor a szerző szerint nem dicsőséges és nem hősies, inkább kiismerhetetlen és kegyetlen világ.

Keszég László, rendező, Magyarország: „Ami soha és sehol nem változik, hogy a hatalomért ugyanúgy harcolnak. Ugyanolyan nyersen és brutálisan. A finom, a szubtilis, a testvéri érzelmeknek nagyon ritkán jut szerep ebben a világban.”

Kucsov Borisz első előadását, amiben a Kosztolányiban játszott, a szabadkai származású Keszég László rendezte. Tizenegy év után dolgoznak újra együtt.

„Most is nagyon aprólékosan dolgozik László, ő nemcsak rendező, hanem színész is és nagyon odafigyel ránk, mindannyiunkra külön-külön és izgalmas munkafolyamatban vagyunk benne, aminek a végéhez érünk.”

Az első ismétlő előadást ma este játsszák.

Árpád-ház
bemutató
Kosztolányi Színház
Keszég László

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.