Ugrás a tartalomra

Áttűnő életek - A fényt kapott XX. század

2023.06.07
15:45
2023.06.07
19:27
Forrás
Pannon RTV
Hogyan is éltek felmenőink, nagyszüleink, dédszüleink a 20. században Magyarországon? Erre a kérdésre ad választ Gazsó L. Ferenc Áttűnő életek A fényt kapott XX. század című könyve.

Gazsó L. Ferenc Áttűnő életek - A fényt kapott XX. század című könyvében hatvan történet szerepel. A szerző Léner András színházi rendezővel együttműködve tizennégyet színpadra is vitt. Az előadás az Add tovább elnevezést kapta, ebből láthatott részleteket a közönség a könyvbemutatón.

"Ez tényleg egy nagyon fontos dolog a jövő generációja számára, hogy ők is tudják, hogy miről volt szó, hogy hogy éltek akkor az emberek, mert ebből tudnak meríteni és ahogy a Gazsó L. Ferenc is mondta, hogy a múlt nélkül, a tudata nélkül nincs igazi jövő."

Gazsó L. Ferenc több mint négy évtizede dolgozik a médiában. Nyolc könyve jelent meg eddig, ennek egy részét szerzőtársával, Zelei Miklóssal írta. A szerző az egyik weboldalon szabadon felhasználható képekhez jutott.

"Adományozott képek, bárki szabadon felhasználhatja. Ahogy láttam ezeket a képeket, voltak képek, amelyek egyszerűen megindítottak bennem ilyen történeteket. Ez spontán módon kezdődött, a későbbiekben aztán szerkesztett módon igyekeztem, arra törekedni, hogy végig vonuljon ez az egész a történeteken keresztül a teljes századon."

A könyv több könyvkereskedésben is elérhető lesz.

Áttűnő életek
Gazsó L. Ferenc
könyv

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:55, Frissítve: 13:24

Nagyszombat van

Ma van az ortodox nagyszombat, a keresztény gyász második napja a nagypéntek után. Jézus Krisztus keresztre feszítésének napjára emlékeznek a hívek, akik imában és csendben ünneplik a nagyszombatot.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.