Ugrás a tartalomra

Az 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra emlékeztek Szentmihályon

2019.03.18
07:04
2019.03.18
17:48
Forrás
Pannon RTV
A kilencszáz lelket számláló bánáti Szentmihályon szerény, de tartalmas műsorral emlékeztek meg az 1848/49-es forradalomról és szabadságharcról.

A Művelődési Otthonban felléptek a József Attila Művelődési Egyesület tagjai és a helybeli általános iskola tanulói. Kovács Elvira, a VMSZ alelnöke felszólalásában kihangsúlyozta, hogy lehet európai összetartás, de az nem semmisítheti meg nemzeti kultúránkat, hagyományainkat, nem feledtetheti velünk nemzeti történelmünket.

A szabadságharc főbb mozzanatairól Tóth Krisztián történész beszélt: „Voltak erre is császári katonák, tudok egy kisebb, nem túl jelentős csatáról itt a mellettünk levő falunál, Jankahídnál. Meg ugye a perlaszi csatáról tudunk. Győztes csatákról van szó. Amit talán még érdemes volna megemlíteni, erről is olvastam, tanulmányozgattam, az a kishegyesi csata, amely Kishegyes határában játszódott le. Valamikor hatalmas emlékmű állított emléket a győztes kishegyesi csatának.”

1848-49-es forradalom és szabadságharc
Szentmihály
Kovács Elvira

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.