Ugrás a tartalomra

Az Adai Színtársulat bemutatta legújabb előadását

2018.04.03
11:44
2018.04.03
21:02
Forrás
Pannon RTV
Nagy sikerrel mutatta be legújabb, P.S. című előadását hétfő este az Adai Színtársulat. Máriás Endre rendezésében állították színpadra a több szempontból is különlegesnek tekinthető produkciójukat.

Saját személyes traumáikat tárják a közönség elé legújabb, P. S. című előadásukban az Adai Színtársulat tagjai. A próbák során pszichológus-pszichoterapeuta is segítette a munkájukat, ám még így is nagy kihívást jelent számukra az, hogy jobbára önmagukat alakítják a színpadon. Csuvik Viktor, tag, Adai Színtársulat: „Nyilván, ha valamit elrontasz, akkor kicsivel egyszerűbb korrigálni ezen, viszont megvannak nyilván a nehézségei annak, hogy teljesen magadat add, és hogy azt a néző is úgy érezze, hogy nem eljátszod magad, hanem az tényleg te vagy.”

A személyes traumákat humoros jelenetekkel próbálták ellensúlyozni az alkotók. A darabban Rokon Ilonka alakja is megelevenedik. Miklós Ágnes, tag, Adai Színtársulat: „Hát én úgy látom, hogy nagyon tetszett nekik, én azt a hatást vártam el tőlük, amit ők most visszajeleztek, tehát vicces karakter, meg szerintem azért magukra ismertek benne.”

Az előadás próbafolyamata kiváló hangulatban zajlott. Pozsgai Zsófia, tag, Adai Színtársulat: „Vannak új emberek is, akiket kellett egy kicsit segítenünk, hogy be tudjanak illeszkedni a mi közösségünkbe, de én úgy gondolom, hogy összességében nagyon jó volt.”

Mindez annak is köszönhető, hogy a darab szövegkönyvét a szerző, aki az előadás rendezője is egyben, igyekezett a társulat tagjainak személyiségéhez igazítani. Máriás Endre, rendező, Adai Színtársulat: „Maga a szöveg is olyan, hogy belőlünk épül, és belőlünk indul ki ez az egész, és ezáltal valamennyiünk számára fontossá vált ez az egész előadás.”

Az Adai Színtársulat P.S. című előadását legközelebb szombaton Nagykikindán, a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozóján tekinthetik meg az érdeklődők.

Adai Színtársulat
P.S.
előadás

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.