Ugrás a tartalomra

Az Agyaggal egyedien

2024.03.08
11:03
2024.03.08
16:34
Forrás
Pannon RTV
Sólya Bálint fazekas, a Sója termékek megálmodója és készítője volt a vendége a Szekeres László Alapítvány Csütörtök esték rendezvénysorozatának.

Az Agyaggal egyedien című eseményen a fazekasság ősi hagyományának rejtelmeiről, valamint a vendég egyedi kézműves alkotásairól hallhattak bővebben.

Minden fazekas és minden kerámiával, agyaggal dolgozó ember egyedien dolgozik, nincs két egyforma munka, mondta a beszélgetés során Sólya, aki mint kiderült, két évvel ezelőtt kezdett bele a fazekasságba és azóta is ismerkedik vele és keresi a saját stílusát.

„Számomra az agyag egy médium, amivel nagyon sok mindent tudunk közölni. Érzéseket, gondolatokat, esztétikát, a saját ízlésünket tudjunk vele megmutatni. És én is ugyanezt cselekszem vele, hogy azokat a dolgokat, formákat, amiket én elképzelek, azokat fizikailag megtudom jeleníteni.”

agyag
Sólya Bálint
Szekeres László Alapítvány
Szabadka felirat
beszélgetés
Dedity Szuzanna

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.