Ugrás a tartalomra

Az Aranyesővel megkezdődött a Hegyesi Literatúra 2012

2012.09.27
10:32
Szerdán kezdődött a Hegyesi Literatúra 2012 rendezvénysorozat Kishegyesen
Szerdán kezdődött a Hegyesi Literatúra 2012 rendezvénysorozat Kishegyesen. Nyitóprogramként lezajlott az Aranyeső községi szavalóverseny, a nap végén pedig irodalmi esten vehettek részt az érdeklődők. Az 1973 óta megtartott rendezvénysorozat legfőbb célkitűzése a vajdasági magyar irodalom népszerűsítése. A Csépe Imre Emléknapok nyomán megrendezett Hegyesi Literatúra 2012 ma már nem csak a kortárs magyar irodalommal, hanem a Kishegyes kapcsán említhető irodalmi személyiségekkel is foglalkozik. Ifj. Virág Gábor szervezőtől megtudtuk: „fontosnak éreztük azt, hogy ne csak egy személlyel foglalkozzunk, hanem mindazokkal a szerzőkkel, írókkal, akik valamiféleképpen kötődnek Kishegyeshez.” A rendezvénysorozat első napja Harkai Vass Éva és Kukorelly Endre irodalmi randevújával végződött. A randevú apropója pedig a Kukorelly írásait taglaló Szív és nők, igen és nem című könyv. „Évről-évre találkoztam a köteteivel, versesköteteivel, kispróza-köteteivel, regényeivel. Elolvastam őket, jó néhány kötetéről írtam is kritikát, tanulmányt, vagy foglalkoztam olyan kérdésekkel, amelyek az ő próza, vagy versvilágához is kötődnek” - nyilatkozta Harkai Vass Éva.



A meghitt és baráti hangulatú esten az író kitért az irodalmat globálisan érintő, aktuális problémákra is. Kukorelly Endre, budapesti író elmondta: „leginkább az érdekel engem, hogy hogyan lehetne a kortárs irodalmat olyan helyzetbe hozni, hogy az emberek rájöjjenek arra, hogy ez jó, szórakoztató, élvezetes, egyáltalán nem fárasztó, vagy nem unalmas, nem valami munka ehhez hozzáférni, hanem hogy az emberek szeressék meg az olvasást a kortárs irodalmon keresztül.” Az est hangulata és az író személyisége sokakat megfogott, többek között Virág Terézt is.„Kukorellyt nagyon szeretem hallgatni, régebben a Domboson már hallgattam többször is. Annyira közvetlen, nem egy olyan magas szinten beszél, hanem ilyen egyszerű néniknek is jól esik hallani a szövegét.” A rendezvénysorozat csütörtöki programjában az érdeklődők az Irodalmi Kaszinóra látogathatnak el, ahol Bencsik Orsolyával és Benedek Miklóssal találkozhatnak.
irodalom
Kishegyes
Literatúra

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.