Ugrás a tartalomra

Az Oppenheimer az idei Golden Globe nagy nyertese

2024.01.08
07:12
2024.01.08
16:46
Forrás
MTI, hirado.hu
A többi között a legjobb drámai filmnek járó díjat is megkapta.

A 81. Golden Globe díjátadó gálán az Oppenheimer nyerte a legjobb drámai film, a Szegény párák pedig a legjobb vígjáték vagy musical film díját, amelyet helyi idő szerint vasárnap este rendeztek meg a Los Angeles-i Beverly Hilton Hotelben.

Az idei Golden Globe nagy nyertese az Oppenheimer volt, amely öt díjat vihetett haza, köztük a legjobb filmnek járó díjat. Cillian Murphy és Robert Downey Jr. színészi teljesítményét is elismerték, Christopher Nolan pedig a legjobb rendezőnek járó díjat kapta.

A televíziós mezőnyben az Utódlás lett a legjobb drámai sorozat, A mackó pedig a legjobb vígjáték sorozat díját szerezte meg. A legjobb korlátozott epizódszámú tévésorozat elismerését a Balhé című szériának ítélték oda.

Cilian Murphy elismeréssel szólt Christopher Nolan rendező „szigoráról, összpontosításáról és elkötelezettségéről” a film elkészítése során, amely világszerte 954 millió dolláros bevételt hozott.

A Golden Globe idén először átadott, mozis kasszasikereket elismerő trófeáját a Warner Bros. Barbie című produkciója kapta, amelynek globális bevétele meghaladta az 1,4 milliárd dollárt.

Két-két Golden Globe-díj jutott A bukás anatómiája, A fogvatartottak és a Szegény párák című filmeknek, továbbá egy Martin Scorsese Megfojtott virágok című alkotásának.

Golden Globe
dijátadó

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.