Ugrás a tartalomra

Az óvodásoknak Teátrumi Mocorgó és mesedarab

2018.02.22
14:45
2024.03.19
08:38
Forrás
Pannon RTV
Csütörtökön a Teátrum Neked! színházfesztivál keretein belül mutatta be a Zentai Magyar Kamaraszínház társulata legújabb darabját, Az égig érő fát. A szervezők ma a zentai óvodásokat fogadták.

A gyerekek először a Teátrumi Mocorgó elnevezésű foglalkozáson vehettek részt, ahol sokféle játékkal játszhattak.

Özvegy Artúr, óvodás:
„– Volt nyilas, meg olyan, hogy a karikát kellett a busó villájára dobni, meg ki is raktuk. Volt még rénszarvasos meg télapós.
– És neked melyik volt a kedvenced ezek közül?
– Az a nyilas.”


Ezt követően megtekintették Az égig érő fa című mesedarabot, amelyben János, a királyi udvar kondás legénye próbálja meg kiszabadítani a hercegkisasszonyt a sárkány karmai közül. Minden gyereknek meg volt a kedvenc részlete és szereplője is.

Káplár Endre, óvodás:
„– Melyik rész tetszett a legjobban az előadásban?
– A végén az a zene.
– Az tetszett, hogy táncoltak?
– Igen.”

Borbély Tünde, óvodás:
„– Neked melyik rész tetszett a legjobban az előadásban?
– Ahogyan levitte a királykisasszonyt a fáról.
– És ki volt a kedvenc szereplőd?
– A királykisasszony.
– Miért?
– Mert olyan szép volt a ruhája.”

A darab rendezője elmondta, hogy ez a mese nagyon sokrétű és terjedelmes, emiatt esett a választása erre a történetre. Crnkovity Gabriella, rendező: „Ez a mese azt hiszem, hogy 10 oldalas. Egy ültő helyében kb. 40 percig tart elolvasni. Mivel én szeretek úgy dolgozni, hogy van sok anyag, van mind dolgozni, van min gondolkodni. Ugye, most az eredeti meséről beszélek. Ebben nagyon sok szereplő volt, nagyon fontosnak tartom a mondanivalóját, és nagyon sokat szelektáltam.”

A Teátrum Neked! színházfesztivál minden délelőtt a Teátrumi Mocorgóval indítja a napot, ezt követően pedig újabb gyermekelőadások lesznek. A pénteki napon a Jancsi apródot, míg szombaton a Medve mesét tekintheti meg a kisközönség.

Zenta
teátrum
fesztivál
színház
mocorgó

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.
15:24

Kinek a tojása a legkeményebb?

34. alkalommal tartották meg a tojástörő világbajnokságot Mokrinban. A rendezvényt minden évben az ortodox húsvét napján tartják, ahova nem csak Szerbiából, hanem a világ több pontjáról is érkeznek résztvevők.
11:27, Frissítve: 16:09

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.