Ugrás a tartalomra

Az újvidéki gyerekeknek tetszett a Jancsi és Juliska (videó)

2017.04.04
16:59
A Vajdasági Hivatásos Színházak Fesztiválján mutatták be ma a Szabadkai Gyermekszínház Jancsi és Juliska című mesejátékát
A Vajdasági Hivatásos Színházak Fesztiválján mutatták be ma a Szabadkai Gyermekszínház Jancsi és Juliska című mesejátékát. Az előadásra Újvidékről és a környékbeli településekről is érkeztek az óvodások és a kisiskolások. Telt ház fogadta a Szabadkai Gyermekszínház Jancsi és Juliska című előadását az Újvidéki Színház nagytermében. Bába Lujza, Újvidék: „Nagyon tetszett, ahogyan a színészek egyszerűen bábukkal játszották el az egészet, semmi különös jelmez nélkül.” Repstok Martina, Újvidék: „Érdekes volt az a rész, amikor a boszorkány a házat mozgatta és ették a házikót.” jancsi es juliska 3 A legnagyobb reakciókat a boszorkány jelenléte váltotta ki a gyerekekből, akik Jancsinak és Juliskának szurkoltak. Nagy Laura, óvodás: „Én a Jancsinak és a Juliskának. Azért, mert nem szeretem, ha a gyerekek egyedül maradnak az erdőben. Az a jó, ha vigyáz magára mindenki és a saját otthonában marad.” jancsi es juliska 2 A klasszikus mese ezen feldolgozása több üzenetet is hordoz magában. Arra is rá szeretne mutatni, hogy a mai társadalom hogyan hat az emberek gondolkodására, illetve a körülöttünk lévő negatívumok hogyan tudják a legpozitívabb énünket is bekebelezni. Ez abban különbözik a klasszikus Jancsi és Juliskától, hogy nincs benne mostoha. Vörös Imelda, színész: „Ennek az előadásnak az az üzenete, hogy ha bármikor bármi rossz is történik velünk, akkor nem kell feladni, és ha nem is vesszük észre abban az adott pillanatban, hogy mi történik velünk, de ha a környezet hat ránk pozitívan, akkor térjünk vissza arra az útra. Tehát, hogy minden rossznak a vége jó.” Kocsis Endre, a boszorkány megformálója azt mondta, a gyerekek számára fontosak az élmények, amelyeket a színházban tapasztalnak. „A gyerekekről azt kell tudni, hogy nagyon nagy képzelőerejük van. Amikor mesét olvasunk nekik, olyankor az ő fejükben van egy kis világ, amit mi nem látunk, s azt sem, hogy a mesét hogyan képzelték el. Szerintem azért kell őket elhozni a színházba, hogy lássák, van ilyen is.”



A Szabadkai Gyermekszínház izgalmas és eseménydús előadását a következő napokban Topolyán, illetve Magyarkanizsán is bemutatják majd. A darabot Todor Valov bolgár rendező állította színpadra.
Jancsi és Juliska
Szabadkai Gyermekszínház
vajdasági hivatásos színházak fesztiválja

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.