Ugrás a tartalomra

Az Újvidéki Színház nyerte a kisvárdai Magyar Színházak Fesztiválját

2018.06.30
21:21
2024.03.19
08:40
Forrás
Zsinórpadlás, MTI
Az Újvidéki Színház Borisz Davidovics síremléke című darabja kapta a legjobb előadásért járó fődíjat a Magyar Színházak XXX. Kisvárdai Fesztiválján.

A produkció a legjobb főszereplő kategóriában is nyert: a legjobb férfi alakítás díját az öttagú zsűri Mészáros Árpádnak ítélte. A zsűri a legizgalmasabb kísérlet elismerését a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház Hajnali 4 című produkciójának adta. A háromtagú diákzsűri, amely az egyetemi produkciókat jutalmazta, az Újvidéki Művészeti Akadémia Zabhegyező című előadásának ítélt oklevelet a kiemelkedő csapatmunkáért. 

A színházi seregszemle szombati záró gáláján Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár köszöntőjében elmondta, amikor magyar kultúráról beszélünk, akkor - földrajzi határoktól függetlenül - összmagyarságban gondolkodunk, ennek a megtartása pedig a színházi alkotóközösségeken is múlik. Hálával tartozunk azoknak a határon túli magyar alkotóközösségeknek, akik ápolják a nyelvünket, akik viszik tovább a zászlót, és biztosítják, hogy mi merjünk összmagyarságban gondolkodni - fogalmazott az államtitkár.

A jubileumi színházi fesztiválon 24 hazai és határon túli magyar színtársulat huszonnyolc produkciót mutatott be a kisvárdai közönségnek.

kisvárdai
fesztivál
színház
Újvidéki Színház
Borisz Davidovics síremléke

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.